Slaba igra v končnici odnesla zmago

Gledalci v Areni Bonifika so si danes ogledali tekmo 3. kroga skupinskega dela pokala EHF. Koprčani so gostili ekipo RK Nexe iz Našic, ki je v Koper prišla s popotnico 2 točk po zmagi proti ekipi Cocks in porazu proti Frisch Auf!Göppingen. Po sredinem porazu v Šmartnem je Koper tokrat tekmo začel s pravim pristopom, agresivno in angažirano tako v obrambi kot v napadu. Gostje so sicer povedli, vendar so domači prevzeli vodstvo pri 2:1. Smolnik je v 5. minuti zadel prečko pri strelu iz 7. metrov. Gostje, ki so tekmo začeli nekoliko bolj previdno so prepustili vlogo vodilnega domači ekipi in z izdelanimi napadi držali priključek. Sokolič je v 10. minuti izkoristil napako v napadu gostov, stekel v protinapad in zadel za 5:3. 3 minute kasneje je Vlah z lepim preigravanjem Šipića zadel za 7:4, minuto kasneje je Krečič zadel za prednost 4 zadetkov pri 8:4 in gostujoči trener Horvat je zahteval minuto odmora. Gostje so se z delnimi izdiom 0:2 vrnili v igro, v 17. minuti sta sodnika pokazala drugo izključitev Lavriču in Koprčani so zaigrali z igralcem več. Kljub temu niso usplei izkoristiti številčne prednosti in gostje v 20. minuti z zadetkom Lebana izenačili pri 9:9. Minuto kasneje je Lavrič prejel še tretjo izključitev in tekma je bila zanj končana. Domači so v dani situaciji izkoristili prednost in povedli z lepim zadetkom Vlaha, v naslednjem napadu pa je Zrnić prednost kljub igralcu manj na terenu izničil ter zadel za 11:11. Leban je nato ponovno popeljal goste v vodstvo z natančnim strelom s tal in Vujović je izkoristil minuto odmora, da spočije igralce in strne njihovo igro. V nadaljevanju je Vlah lepo asistiral Bratkoviču, ki je vtekel na linijo 6. metrov in zadel za 12:13. V 27. minuti sta sodnika dosodila 3. 7-metrovko, katero je izvajal Bratkovič – žal neuspešno, sam mu je gostujoči vratar Lelić ubranil strel. V samem zaključku prvega polčasa smo videli nekaj nespretnosti pri domačih igralcih, ko so izgubili, katero je ukradel Barišić, stekel v protinapad in postavil končni izdi prvega polčasa pri 13:16.

Drugi polčas so začeli domači igralci, prvič na tekmi je v 31. minuti pod pasivo zadel Nino Grzentič za 14:16. 2 minuti kasneje smo videli lep cepelin, kjer je Bratkovič podal dolgo žogo sokoliču, ki je zadel za 14:16. Sledil je krajši padec koncentracije, kar so s pridom izkoristili gostje in z zadetkom Zrnića pobegnili na 15:19. V nadaljevanju sta ekipi igrali gol za gol, v 43. minuti je Rapotec ukradel žogo in stekel v protinapad, z lepo podajo angažiral Bratkoviča, ki je zadel za 20:22. Pri gostih je krožni napadalec Šipić dosegel 2 zaporedna zadetka in “priigral” dvominutno kazen za Gučka, ki ga je nekoliko bolj agresivno pokrival. V 48. minuti je Vlah s samostojnim prodorom prišel do pozicije za strel in Koprčani so ponovno ujeli priključek pri 24:26. 4 minute kasneje je Rapotec izkoristil napako Gadže, ki je napravil korake, ter podal dolgo žogo do Bratkoviča, ki jo je ujel v zraku in zabil za -1 pri izidu 26:27, minuto kasneje pa je Grzentič z natančnim strelom izenačil pri 27:27. Vujović je 2 minuti kasneje zahteval minuto odmora ter tako poizkušal vsaj malo spočiti domače igralce pred končnico. V 56. minuti je gostujoči vratar Pilipović ubranil strel iz 7. metrov. To je bila prva v seriji 4 obramb, ki je v končnici potopila upe domačih po zmagi. V samem zaključku je Pilipović ubranil še strel Krečiču, Severju in na koncu še strel iz skoka Smolniku ter tako priboril pomembno zmago ekipi Nexe. Tekma se je končala z izidom 27:31.

Fantom gre pohvala za pristop in borbenost na tekmi. Želimo si, da bi pri igralcih videli kako nevsiljeno napako manj ter kako obrambo več pri vratarjih.

V prihodnjem tednu nas čakata 2 pomembni tekmi – v sredo prihaja v Koper ekipa MRK Krka, v nedeljo pa gostujemo v Našicah na povratni tekmi pri RK NEXE.