Slabša realizacija nas je stala zmage

Odigrali smo še drugo domačo tekmo končnice. Gostili smo ekipo Rika Ribnice. V prvem polčasu smo gostom nudili soliden odpor, v drugem pa nam je nekoliko zmanjkovalo moči, kar je tudi vzrok za tak poraz, 24 : 30.

V prvem polčasu smo spremljali izredno izenačeno igro. Agresivna obramba na obeh straneh ter natančno izdelane akcije, razlike več kot dveh zadetkov niso dopustile. Pomemben člen današnje obrambe je bil tudi naš vratar Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral deset obramb (od tega devet v prvem polčasu in eno v drugem). Izredno natančen je bil v prvem delu tekme tudi Grega Krečič, ki je predstavljal kar veliko grožnjo za ribniškega vratarja. Polčas smo mirno pripeljali do konca in se na odmor odpravili z izenačenim izzidom, 12 : 12.

V prvem delu drugega polčasa smo z gosti še uspeli držati minimalni priključek, nato pa so nam nekoliko pošle moči. V 45.minuti so se uspeli oddaljiti za tri zadetke, 17 : 20. V obrambi smo nekoliko popustili, tudi pri samih strelih na gol smo bili nenatančni, v drugem polčasu pa se je razbranil tudi gostujoči vratar Njebojša Bojić. Naše napake so gostom dopustile, da so se v 54.minuti tekme uspeli odaljiti za pet zadetkov, 20 : 25. Vendar pa kljub vsemu fantje niso popustili. Grizli so do zadnjega sodnikovega žvižga. Končni rezultat je bil 24 : 30.

S petimi zadetki sta bila najboljša strelca domače ekipe Grega Krečič in Adam Bratkovič, 4-krat je zadel Žiga Smolnik.

Naslednji teden nas čaka težko gostovanje pri velenjskemu Gorenju. Tekma je na sporedu v nedeljo, 7.4., ob 18:15.

Statistika, 30.3. Zapisnik, 30.3.