Slabša realizacija odpihnila morebitno presenečenje

Danes smo odigrali tekmo 12.kroga proti ekipi Celja Pivovarne Laško.

Tekmo v dvorani Zlatorog so dobro odprli domači rokometaši. Z našo hitro igro smo jim uspešno sledili vse do 10.minute tekme, ko so se gostitelji uspeli oddaljiti za 6 zadetkov, 9 : 3. Že v prvem delu prvega polčasa nam je veliko preglavic povzročal levokrilni igralec Celja Tilen Kodrin,ki je že v prvih 10.minutah zadel 6-krat. S štirimi zaporednimi zadetki smo zaostanek uspeli znižati na dva, 9 : 7, 13.minuta tekme. V nadaljevanju je polčasa je bila celjska ekipa vseeno v rahli rezultatski prednosti. S kombinatorno igro smo se Celjanom uspeli približati na gol zaostanka. Polčas smo nekoliko slabše zaključili in omogočili domačinom, da so odšli na odmor s tremi zadetki prednosti, 18 : 15.

Kljub igralcu manj nam je v začetku drugega polčasa uspelo prbližati na zadetek zaostanka, 33.minuta, kar nam je vlilo dodatne samozavesti. Nadaljevala se je hitra igra gostiteljev, ki so nam v 39.minuti tekme ponovno pobegnili na 4 zadetke prednosti, 22 : 18. Sledile so naše minute. Po štirh zaporednih zadetkih smo v 41.minuti uspeli izenačiti. Dokazali smo, da se s Celjanom še lahko upremo. V zadnji četrtini tekme je na klopi obsedel naš kapetan Žiga Smolnik, ki je začutil bolečine v hrbtu. Ob koncu tekme so prišle do izraza izkušnje celjske ekipe. Uspešno so nas držali na varni razdalji dveh do treh zadetkov prednosti. V 51.minuti smo resno zapretili domačinom, ko smo pri rezultatu 29 : 27, imeli priložnost, da se približamo na zgolj zadetek zostanka, a smo bili žal neuspešni. Končni izzid tekme je bil 33 : 30.

Borbenost je bila na zadovoljivi ravni, za presenečenje v Celju nam je zmanjkalo zbranosti pri strelih na gol. Pomembno vlogo je odigral tudi celjski vratar Aljaž Pajntar, ki je zbral 20 obramb.

Z osmimi zadetki je bil tokrat najuspešnejši Nino Grzentič, 5-krat je zadel Marko Matijašević, 4-krat pa Grega Krečič.

Naslednja tekma nas čaka čez dobrih 10 dni, ko bomo v domači dvorani gostili ekipo mariborskega Branika.

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 33 : 30 (18 : 15)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 1, Jurečič 2, Malus 2, Kljun 1, Košec, Razgor 6(2), Ovniček 2(1), Šarac, Pajntar, Accambray 2, Ferlin, Kodrin 9, Horžen 5, Anic 2, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 8, Krečič 4, Matijaševič 5, Konjevič, Postogna, Moljk 2, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček 1, Zugan, Marić 1, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 3(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 1(2)