Sladki dve točki iz Ormoža v Koper

Tokrat smo se odpravili na neugodno gostovanje v Veliko Nedeljo. Odigrali smo tekmo 8.kroga proti ekipi RK Jeruzalem Ormož. Vsekakor sta ti dve točki zlata vredni, tako za nas kot za Ormožane, ki so do sedaj zabeležili že tri zaporedne poraze. 

Žal danes nismo mogli računati na lažje poškodovanega Jako Moljka. Pohvaliti pa je potrebno tudi našo navijaško skupino, Dvanajste Kopra, ki so nas prišli podpreti v Veliko Nedeljo.

Tekmo smo odlično odprli. V 5.minuti tekme je bil rezultat že 0 : 3. Svojo prednost smo uspeli držati vse do 12.minuti tekme, ko smo le-to še povečali. Za 3 : 7 je zadel Tilen Sokolič. V prvem delu prvega polčasa pa se je odlično izkazal tudi vratar Martin Kocjančič, ki je obranil kar nekaj odločilnih strelov; od tega celo 2 7-metrovki. Nato pa so se začele črne minute. V 27.minuti tekme so se Ormožani uspeli približati in izenačiti. Za 9 : 9 je zadel Bojan Čudič, le minuti kasneje pa smo videli tudi zadetek za prvo vodstvo domače ekipe. Za 10 : 9 je zadel Rok Žuran. Vendar pa smo svojo minimalno prednost uspeli obdržati do konca polčasa, ko smo na odmor odšli z zadetkom prednosti, 11 : 12. Že v prvem polčasu je bil v strelu z razdalje izredno natančen Nino Grzentič.

Drugi polčas so nekoliko boljše začeli naši fantje. V 32.minuti smo svojo prednost ponovno povišali na 3 zadetke, za 11 : 14 je zadel Nejc Planinc. Vendar pa se je nato nadaljevala nekoliko napeta igra. Na obeh straneh smo videli kar nekaj nepotrebnih napak in nespametnih odločitev. Koncentracija Koprčanov je počasi začela padati, kar so Ormožani znali dobro izkoristiti in v 48.minuti tekme ponovno izenačili. Za 20 : 20 je zadel Dominik Ozmec. Fantje so s prednostjo napada svojo prednost uspeli držati za zadetek vse do 57.minute, ko pa so po dveh zapravljenih napadih domači ponovno izenačili. Za 26 : 26 je zadel Anže Šoštarič. Vendar pa so bili naši fantje dobro pripravljeni in so odlično strnili v napadu ter z natančnostjo Nina Grzentiča zasluženo slavili. Končni rezultat v dvorani Velike Nedelje je bil 26 : 27.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najbolj natančen Rok Žuran, pri gostih pa je prav tako 8-krat zadel Nino Grzentič.

V naslednjem krogu v koprsko Areno Bonifiko prihaja novomeška Krka. 

 

RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 26 : 27 (11 : 12)

RK Jeruzalem Ormož: Bogadi, Šoštarič 4, Čudič 3(1), Firšt-Šeruga, Žuran 8, Horvat, Škrinjar, Kocbek 2, Balent, Niedorfer, Kosi 1(1), Ozmec 3, Mesarić 3, Vujović 2, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(5)

RD Koper: Haseljić, Dolenc, rzentič 8, Krečič 6, Matijaševič 2, Kocjančič, Postogna, Smolnik 1, Sokolič 3, Guček, Zugan 1, Marić 1, Planinc 3(2), Stopar, Bratkovič 2(2)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(7)