Slavili tudi na zadnji domači pripravljalni tekmi

Danes so fantje odigrali zadnjo domačo pripravljalno tekmo. Konec tedna se odpravljajo na turnir v Dobovo, s tem pa bodo tudi zaključili niz pripravljalnih tekem pred začetkom sezone. Za sam začetek sezone jih čaka prva kvalifikacijska tekma pokala EHF v soboto, 1.9.2018, ko v Areno Bonifiko prihaja ekipa iz Švice, Kadetten Schaffhausen.

Začetek tekme je minil v izenačeni igri. Gostje iz Poreča so se pokazali kot zelo čvrsta ekipa, ki goji hitro igro. Ko smo strnili vrste v obrambi, so tudi naši vratarji pokazali boljšo predstavo in se je takoj poznala razlika v kvaliteti, tako da smo odšli na odmor z veliko prednostjo 8 zadetkov. Rezultat ob polčasu je bil 16 : 8 za naše.

Drugi polčas smo odigrali še hitreje, razleteli smo se po igrišču, priložnost so dobili vsi igralci, kar se je poznalo tudi na samem rezultatu. Končni rezultat tekme je bil 30 : 24.

Ponovno se je odlično izkazal Marko Matijašević,ki je zadel kar 7-krat, s 6 zadetki pa se lahko pohvalita Nejc Planinc in Nino Gržentič. Pri gostih sta bila najuspešnejša Filipovič, ki je zadel kar 8-krat, in Sakič, s 6 zadetki.

V soboto nas čaka še mini turnir v Dobovi, kar bo zadnja priložnost za piljenje forme, pred prvo uradno tekmo sezone v EHF pokalu.

Počasi se že kaže nov pristop trenerja Mičoviča, igra je vedno boljša, tako da lahko z optimizmom pričakujemo naslednje tekme.