Slavje vseh mlajših selekcij

Minuli vikend so se novih točk v prvenstvu veselile tudi vse naše mlajše selekcije. Mladinci še naprej nadaljujejo svoj zmagovalni pohod, novih točk so se veselili tudi kadeti, starejši dečki A in B, na gostovanju pa so bili uspešni tudi najmlajši.

MLADINCI

Zmagoviti niz mladincev se nadaljuje, Fantje so tokrat v Hrpeljah rutinirano premagali ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina z rezultatom 21 : 44.

Resen pristop, dobra obramba, hitri protinapadi in domiselne akcije na postavljeno obrambo so naše fante pripeljale do visoke zmage. Kljub veliki rezultatski razliki velja pohvaliti tudi Hrpeljčane. Pohvaliti pa je potrebno tudi naše fante, predvsem ekipni duh, marljivo delo na treningih, kar se lepo odraža na tekmah.

V naslednjem krogu se ekipa odpravlja na gostovanje v Logatec.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RD Koper 21 : 44

KADETI

Kadeti RD Koper so zmagali še petič zapored in se utrdili na 1. mestu skupine Zahod, z največ danimi in najmanj prejetimi zadetki (+51).  V nedeljo so bili z rezultatom 28 : 22 (20 : 12) boljši od RK Kronos.

Celotna tekma je bila odigrana v visokem ritmu. Na obeh straneh smo videli nekaj odlično izvedenih akcij in atraktivnih obramb. Koprski rokometaši so tokrat pokazali več in zasluženo zmagali. V prvem polčasu, ki je bil v vseh elementih igre izjemen, smo bili priča dobremu sodelovanju igralcev in s tem povezani igri, kjer je vsak igralec vedel kako izpolnjevati naloge. Predvsem je dobro delovala obramba, ki je morala zaustavljati odlično zunanjo linijo nasprotnika. Presing nad Klejem Sanaborjem že od začetka tekme, je omogočal Sandiju Muminoviću in Tianu Furlanu nekoliko več prostora v napadu, kar sta znala unovčiti.

Velika borbenost je Sama Černeta stala poškodbe, tako da v drugem polčasu ni več zaigral. Lažje se poškodoval tudi Klej Sanabor, ki pa je zbral dovolj moči, da je ekipi pomagal do zmage.

V drugi polovici drugega polčasa je nekaterim igralcem popustila zbranost. Nasprotna ekipa je to izkoristila in se hitro približevala, kar je trenerju Viliju Banu povzročilo nekaj dodatnih skrbi. Klop je reagirala in stvari so se postavile na svoje mesto.

Vratar Lukas Lampe (SD-A) je reševal nerešljivo in poskrbel, da se priložnosti niso spremenile v zadetke. Ob izteku tekme ga je uspešno nadomestil Nejc Frank.

V igro so vstopili vsi igralci. Več dela kot navadno je fizioterapevt Andrej Stipanič. Hvala publiki za podporo, trenerju in ekipi pa čestitke za zmago!

Top strelci: Sandi Muminovič 7, Tian Furlan 6, Jaka Komel 5, Klej Sanabor

RD Koper : RK Kronos

STAREJŠI DEČKI A

Tokrat sta se v Škofijah srečali enakovredni ekipi. Tekmo so bolje začeli gostje iz Logatca, saj so po zapravljenih priložnostih domače ekipe prvi povedli. Kmalu je bil rezultat poravnan, nato pa so naši fantje povedli in sredi prvega polčasa imeli nekaj časa prednost treh golov. Atraktiven gol je dosegel Filip Simčič, ko je v proti napadu ulovil žogo vratarja Lukasa nad prostorom nasprotnega vratarja in dosegel zadetek. V nadaljevanju je domača igra v obrambi popustila, kar je gostujoči ekipi omogočilo, da so se do polčasa približali na gol zaostanka (11:10).

Drugi polčas so bolje začeli gostje, saj so povedli v peti minuti in prednost enega gola držali večino drugega polčasa. Ko je v zaključku tekme domača igra v obrambi začela delovati agresivno in povezano je nasprotnika prisilila v napake, ko je izgubil žogo. V igri prehoda iz obrambe v proti napad je dobro igral Nik Montanič, ki je zaključeval in asistiral prostim igralcem. V igri domače ekipe je še veliko prostora za napredek v igri, predvsem v sodelovanju s krožnim napadalcem, tekočim prenosom žoge v sodelovanju med igralnimi mesti, kot borbeni igri v obrambi. Prihodnji teden nas čaka gostovanje v Hrpeljah, ko bomo odigrali zadnjo tekmo v skupini ZAHOD.

RD Koper : RK Kronos 20 : 19

STAREJŠI DEČKI B

Tudi drugi del državnega prvenstva so fantje odigrali doma. Tokrat jim je nasproti stala ekipa iz Ajdovščine.

Že v samem začetku tekme je bila igra na obeh straneh nekoliko zaspana, vendar si je domača ekipa vseeno uspela priigrati nekaj prednosti in jo ohranila vse do konca prvega dela, 16 : 10. Kljub pozitivnemu rezultatu, igra v prvem delu tekme ni bila najboljše.

V drugem delu tekme so se fantje prebudili in zagrizli v tekmo, tako kot se spodobi ter z nekaj dobrimi obrambnimi potezami in atraktivnimi akcijami v napadu. Fantje so prednost še povišali in na koncu zmagali. Z le enim porazom ekipa ostaja na vrhu lestvice. V naslednjem krogu jih čaka težko gostovanje v Novi Gorici.

RD Koper : RK Ajdovščina 32 : 21

 

MLAJŠI DEČKI A

Gostovanje v Logatcu smo izkoristili za uigravanje ekipe. Priložnost za dokazovanje so dobili tudi tisti, ki običajno niso v začetni postavi. Pokazali so, da so lahko vsakem trenutku dobra zamenjava in s tem pridobivamo na širini klopi oz. ekipe. Dobre obrambe je nanizal vratar Žibret, ostali pa so iz dogovorjenih akcij zadevali zelo lepe gole. V obrambi so fantje naredili kar nekaj napak, o čemer priča tudi izzid polčasa, 12 : 15.

Drugi polčas so fantje začeli zeli dobro in nasprotniku nismo pustili do zadetka kar osem minut. Nakar je trener vzel minuto odmora in poslal v igro prvo ekipo, katera je prikazala zelo lep in hiter ter všečen rokomet. Zmago so fantje kronali z lepim cepelinom in pokazali, da imajo kar velik potencial.

Naslednja tekma nas čaka čez štirinajst dni. Pomerili se bomo s sosednjo Izolo, tekma pa bo odločala o primatu na Obali.

RK Kronos : RD Koper

 

MLAJŠI DEČKI B

Ekipa mlajših dečkov B se je odpravila na gostovanje v Logatec. Tekma je bila od samega začetka izenačena. Ekipi sta se skozi celotno tekmo izmenjavali v vodstvu.

V drugem polčasu so gostje iz Kopra, kjub zaostanku dveh golov, s čvrsto obrambo in fanatično borbenostjo tekmo obrnili v svoj prid in se taki veselili pomembne zmage.

Za pristop in borbenost si zaslužijo vse čestitke.

RK Kronos : RD Koper 15 : 16