Slavje vseh mlajših selekcij; za zadetek prekratki le mladinci

MLAJŠI DEČKI A

V 1.krogu državnega prvenstva so se naši mlajši dečki A pomerili s Hrpeljčani. Že v prvih minutah tekme se je opazila premoč domače ekipe. Kljub veliko zgrešenim strelom iz strani naše ekipe, je bila razlika ob polčasu vseeno dovolj visoka, 10 : 2, da je domači trener Matej Kleva, v drugem polčasu dal priložnost prav vsakemu igralcu ekipe. Priigrana razlika prvega polčasa se je nato še stopnjevala in na koncu so naši mladi fantje tudi zasluženo slavili. Končni rezultat je bil 23 : 8.

 

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 23 : 8 (10 : 2)

RD Koper: Moljk, Gregorovich, Frank 2, Franičevič, Šuber 1, Tomažič 2, Hajdinjak 1, Miklavčič, Ganz 4(1), Matijašević 4, De Faveri, Pevc Štemberger-Klančar, Štravs 8, Stojanovič

Vodja moštva: Tomaž Šau

Trener: Matej Kleva

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina: Vlašič, Andrejašič, Kastelic, Škorja, Dodič, Hrvatin, Petohleb, Frank 1, Dodič 7

Trener: Dejan Čenarič

Izključitve: /

7-metrovke: /

 

MLAJŠI DEČKI B

S prvenstvom smo že vsi nestrpni začeli tudi MDB. V prvem krogu nas je čakala domača tekma proti hrpeljskemu Jadranu. Že od vsega začetka so domači zagospodarili na igrišču in s čvrsto obrambo ter hitrimi protinapadi povedli. Prednost je iz minute v minuto naraščala, ob polčasu je bil rezultat že kar visok, 15:1.

Tudi v drugem polčasu se slika ni spremenila. Z domiselno igro in hitrimi protinapadi nasprotniku niso dovolili da bi se približal. Priložnost za igro so dobili vsi igralci in jo tudi lepo izkoristili ter pripomogli h končni zmagi 30:6. Za trud in borbenost si prav vsi igralci zaslužijo pohvale.

 

RD Koper: RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina  30 : 6(15:1)

RD Koper: Kukec, Mirkovič, Pirjevec 1, Žigante, Vuk-Potier, Pečar 5, Brlek 1(1), Furlan 7, Erjavec 4, Ibričić, Kolenc 1, Vulić 2, Grujčić 3, Kloosterwaard 2, Dušić 1, Legovič 3

Vodja moštva: Igor Erjavec

Trener: Lenart Cencič

Izključitve: /

7-metrovke: 1(2)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina: Vlašič 1, Andrejašič 1, Kastelic 1, Božič, Miklavčič, Borg, Dodič 1, Petohleb, Frank 2(1)

Trener: Dejan Čeranič

Izključitve: /

7-metrovke: 1(2)

 

STAREJŠI DEČKI A

SDA so z odliko opravili svoje delo v  Ajdovščini. Z razliko 18 golov so premagali domačine, končni rezultat je bil 12:30.

Ajdovci so sicer v začetku tekme povedli z 1:0, a so Koprčani s serijo 5 zaporednih golov postavili stvari na svoje mesto in povedli z 1:5. Z granitno obrambo in odličnim napadom so gostje nadaljevali ter na odmor odšli z visoko prednostjo 13 zadetkov, 4:17. V drugem polčasu se je slika iz prvega ponovila in rezultat se je temu primerno večal. V igro so vstopili vsi igralci in z dobro igro pokazali dobro delo na treningih. V drugem polčasu je rahlo poškodovanega Makovca uspešno zamenjal Moljk. Strelsko so se izkazali: Nadarevič Žan s 13 zadetki, Černe s 5 in Logar s 7, ki je bil nepremagljiv tudi v obrambi. Oba vratarja sta dobro opravila svoje delo. Naslednjo pomembno tekmo fantje igrajo v nedeljo proti Logatcu. Zmagovalec tekme bo prevzel vodstvo na lestvici.

RK Ajdovščina : RD Koper 12:30(4:17)

RK Ajdovščina: Birsa 1, Rupnik, Pergar 2, Kravos, Berhan, Pregelj 6(1), Vodopivec, Vovk 3

Trener: Marko Cencič

Izključitve: /

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Frank, Makovec 2, Nadarevič 13, Dogandijev 1, Moljk 2, Logar 7, Tišler, Stojanovič, Franič, Tepić, Černe 5, Trajkovski, Koradin

Trener: Viljem Ban

Vodja moštva: Gregor Moljk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: /

 

STAREJŠI DEČKI B

V mestu burje so  naši fantje odigrali dobro predvsem prvi polčas. V začetku tekme so potrebovali deset minut, da so uredili vrste v obrambi, nato pa je igra veliko bolje stekla tudi v napadu. Videli smo tudi kar nekaj golov Bastiana Bedeneta z razdalje devetih metrov, ki smo jih v predhodnih tekmah pogrešali. Lepe podaje so letele na krožnega napadalca, le ta pa jih je uspešno pretvorili v zadetke. Zaigrali so vsi igralci, vendar je v drugem polčasu nekoliko popustila zbranost, tako da je domača ekipa do konca tekme visoko prednost iz prvega polčasa uspela zmanjšati. Našemu Maju Morelu pa želimo uspešno okrevanje in se veselimo njegove čimprejšnje vrnitev v ekipo po neprijetni poškodbi.

 

RK Col : RD Koper                20 : 31 (7 : 22)

RK Col: Puc T., Bizjak 1, Rupnik, Rovan 1, Pregelj 3, Bizjak 8(2), Puc L. 7(1), Kobal

Trener: Aleš Krapež

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(5)

RD Koper: Britošek 4(1), Novak, Montanič 3, Lampe, Mučić 2, Jevšinek 4, Dežjot 1, Geršak 1, Apollonio 4, Nanut, Goshev 1, Štrekelj, Bedene 6, Simčič 4(1), Kostić, Kukanja 1

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(3)

 

KADETI

Zmaga v gosteh je vedno nekaj posebnega, še posebej če zmagaš z razliko 30-tih golov. Kadeti so se v 5. krogu na gostovanju pomerili z ekipo Ajdovščine. Ajdovci so povedli v prvem napadu, nato so koprčani prevzeli stvari v svoje roke in z dvema serijama golov 6:0 in 10:0  postavili stvari na svoje mesto. Gol razlika se je z dobro obrambo in hitrimi protinapadi do konca prvega polčasa vztrajno poviševala. Če so domačini le uspeli prebiti obrambo formacijo 3-2-1, so za zadetek morali premagati še naša razpoložena vratarja. Rezultat ob polčasu (10:31) je potrjeval premoč naših kadetov.

V drugem polčasu je trener Vili Ban od igralcev še naprej zahteval zbranost, obenem pa dopustil nekaj več svobode v sami igri. Med strelci so izstopali Sanabor (20), Muminović (10) in Makuc (9). Končni rezultat je bil 25 : 55.

 

RK Ajdovščina : RD Koper  25 : 55 (10 : 31)

 

RD Koper: Sanabor 20, Furlan 7, Pribac 5, Atanasov, Muminović 10, Ujčič 2, Cergolj, Delfar 2, Makuc 9; vratarja Vlašič Nejc in Morato Jakob.

Trener: Vili Ban

Vodja moštva: Robert Kastelic

Izključitve: 6 minut

7-metrovke: 1 (3)

RK Ajdovščina: Marc, Petrič 2, Bevk, Faganel 6, Štor 5, Kočevar, Pergar, Preglej 2 , Miletić 6, Vodopivec, Hreščak 4, vratarji Marc Anže, Pergar Anže in Vodopivec Žan.

Trener: Cencič Marko

Izključitve: 4 minute

7-metrovke: 2 (3)

 

MLADINCI

Za razliko od prejšnjih tekem, so tokrat mladi Koprčani prikazali igro brez posebnih nihanj, čeprav so ponovno lovili zaostanek 4 zadetkov iz prvega polčasa. Tekma je bila izenačena, vendar je bil jeziček na tehnici, predvsem po zaslugi odličnega vratarja, vedno na strani gostov. Ob polčasu je bil rezultat 15 : 14.

Drugi polčas je ponovno postregel z borbone igro gol za gol vendar je v končnici ponovno zmanjkalo nekaj športne sreče. Končni rezultat je bil 32 : 33.

V bodoče se bodo morali krepko potruditi, da pripeljejo domov kakšno zelo potrebno piko ali dve.

 

RD Koper : RD Herz Šmartno 32 : 33 (15 : 14)

RD Koper: Konjevič 1, Mijatovič, Ganz 2, Rekič, Sanabor, Franza, Magdalenič 1, Grlj 4, Stavanja 1, Tunanovič 3, Gratton, Busdon 1, Makuc 2(1), Stopar 10(5), Breznikar 6(2)

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 8(11)

RD Herz Šmartno: Sadar, Pleško, Golob, Jerina 3, Zobarič 3, Rozina 1, Smodiš, Jamnik 1, Škrabanja 8, Planinšek 6, Kužnik, Dolšek 2, Žižek 9

Trener: Grega Močnik

Izkjučitve: 14minut

7-metrovke: /