Slavje vseh mlajših selekcij

Minuli vikend so s tekmami državnega prvenstva nadaljevale prav vse mlajše selekcije ter vse tudi zasluženo slavile.

MLADINCI

Ekipa mladincev je odigrala domačo tekmo proti direktnemu konkurentu, ekipi Mokrec-KIGa. Kljub poškodbam in odsotnostim nekaterih igralcev, so fantje strnili vrste ter v direktnem dvoboju za prvo mesto lestvice nasprotnika ugnali z 31 : 28.

Pohvaliti je potrebno celotno ekipo za veliko borbenost, timski duh in samo zmago nad vedno neugodnim nasprotnikom, ki se je tudi tokrat predstavil v zelo dobri luči.

Do konca prvega dela sezone ekipo čakajo še tri tekme, naslednja je gostovanje pri RD Škerjanc Jadran Hrpleje-Kozina.

RD Koper : RK Mokerc-KIG 31 : 28

 

KADETI

Kadeti RD Koper nadaljujejo zmagovito! V soboto so bili z rezultatom 36 : 23 (19 : 12) boljši od MRK Nova Gorica.

Kadeti so si s kolektivno igro in borbenostjo prigarali zmago na sicer težki tekmi proti Novi Gorici. Ob poškodovanem vratarju Jakobu Moratu je bil negotov še nastop Lukasa Lampeta (SD-A), ki se je kljub bolezni odločil, da pomaga kadetom.

Naši rokometaši so že od prve minute igrali s posebnim športnim zanosom. Dobra postavitev, z veliko komunikacije v obrambi, je nasprotnikom onemogočala razvoj igre in dosego lahkih zadetkov.  Koprska igra v napadu je bila hitra, enostavna in učinkovita. Nevarnost za gol je prežala z vseh položajev. Pozitiven rezultat in potek igre sta dopuščala, da so v drugem polčasu v igro vstopili vsi igralci. S pristopom in timsko igro so pokazali razumevanje zmagovitega koncepta rokometne igre, ki ga narekuje trener.

Klej Sanabor je odlično razigraval soigralce, Samo Černe je poveljeval v obrambi, Lukas Lampe je z odličnimi obrambami spravljal nasprotnika v obup. Timon Černetič kaže velik potencial in napreduje iz tekme v tekmo. Sandi Muminović ponovno vrhunsko.

Top strelci: Klej Sanabor 8, Timon Černetič in Sandi Muminovič 7, Tian Furlan 5.

Kadeti RD Koper so z 10. točkami vodilni na lestvici skupine Zahod. Sledi Kronos Logatec, ki v 7. krogu prihaja na gostovanje v Koper (Škofije).

RD Koper : MRK Nova Gorica 36 : 23

STAREJŠI DEČKI A

V Gorici smo odigrali zelo izenačeno tekmo z domačini, katerim nismo uspeli zbežati na večjo gol razliko. Prvi polčas smo prejeli 12 golov, v drugem pa le 4, vendar tudi sami veliko grešili pri metih na gol. Igra v obrambi je bila v prvem polčasu premalo čvrsta in prepočasna v zapiranju prostora pred Lukasovimi vrati, kateri je nato prejemal zadetke iz 6-meterske črte. Žoga v napadu ni šla tekoče med aktivno igri na gol. Bilo je veliko slabih podaj in metov na gol. Ob zaključku tekme je naša ekipa obdržala bolj mirne živce, kot domačini, ter z dvema goloma v zadnjih minutah igre odločila zmagovalca. Tokrat v ekipi ni bilo igralca, ki bi potegnil ekipo iz povprečne igre.

MRK Nova Gorica  :  RD Koper  16 : 18  (12 : 13)

STAREJŠI DEČKI B

V ponedeljek je ekipa starejših dečkov B odigrala prvo tekmo drugega dela državnega prvenstva. Nasproti je stala ekipa iz Trsta. Fantje so tekmo začeli odločno. Takoj so želeli pokazati, kdo je domačin in v prvih minutah povedli za 4 gole. Tržačani se niso predali in z nekaj dobrimi potezami v 12 minuti rezultat izenačili. Kljub manjšemu padcu zbranosti v igri so se koprski igralci ponovno zbrali in z nekaj zaporednimi goli postavili končni rezultat prvega polčasa na 20:14.

Drugi del tekme, ni prinesel večjih presenečenj. Fantje so obdržali solidno igro skozi celoten drugi polčas in tako ohranili pozitiven rezultat ter na koncu zmagali.

Naslednja tekma bo prav tako v ponedeljek, 25.11 ob 17:00 uri na Škofijah.

RD Koper : Pallamano Trieste 30 : 26 (20 : 14)

 

MLAJŠI DEČKI A

Fantje so odigrali tekmo s sosedi iz Kozine. V uvodnih minutah so pokazali trdnost v obrambi ter iznajdljivost v napadu. Sicer borbenim fantom iz Kozine  niso pustili dosti prostora in so tekmo privedli h koncu z rezultatom 36 : 3.

Za igro so dobili priložnost vi igralci, nekateri so jo s pridom izkoristili, drugi pa se bodo morali še kar potrudit in pridno trenirati še naprej .

Veliko je še rezerve in dosti dela nas čaka v nadaljevanju prvenstva.

RD Koper : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina 36 : 3

 

MLAJŠI DEČKI B

V šestem krogu smo v domači dvorani pričakali goste iz Hrpelj. Po izenačenih uvodnih desetih minutah, so se domači igralci zbrali in hitro povedli. S čvrsto igro v obrambi in nekaj dobrimi obrambami vratarja je prednost do polčasa narasla na 5 golov.

V nadaljevanju je domači trener priložnost za igro ponudil še preostalim igralcem, ki so priložnost dobro izkoristili. Prednost je ob domiselni igri samo še naraščala in na koncu znašala kar 10 zadetkov. Časa za počitek še ni, saj nas že naslednjo soboto čaka gostovanje v Logatcu.

RD Koper : RD Škerajnc Jadran Hrpelje-Kozina 23 : 13