SOBOTNO GOSTOVANJE V PRESTOLNICI

V soboto se, po dveh zaporednih domačih tekmah, odpravljamo na gostovanje v Ljubljano. V okviru Lige NLB, se bomo, ob 18. uri, udarili z ekipo MRK Ljubljana.

Z ljubljansko ekipo smo se, v sklopu letošnje sezone Lige NLB, že soočili. Konec mesece septembra smo v domači Areni Bonifika morali priznati poraz z rezultatom 23:24. V sobotno srečanje pa vstopamo z lepo popotnico, saj smo v sredo uspešno premagali ekipo RD Urbanscape Loka (30:23) in tako vpisali tretjo zaporedno zmago. Na drugi strani, pa so gostje, po zmagi nad ekipo RK Maribor Branik (30:26), imeli štiri dni več časa za odmor in pripravo na sobotno srečanje.

Tekma je za nas ključnega pomena, saj želimo potrditi dobro igro in si tako utrditi četrto mesto na lestvici Lige NLB. Ljubljanska ekipa pa si tudi želi zmage, saj so trenutno na 12. mestu lige in se bi z dvema točkama krepko oddaljili od zadnjih dveh mest. Pričakujemo izjemno zanimivo srečanje, v katerem se bosta ekipi borili za vsak zadetek.

Uroš Rapotec, trener RD Kopra:

“Tretja tekma v sedmih dneh. Poskusili se bomo čim bolje regenerirati po sredini tekmi z Loko. Jaz verjamem, da bodo fantje do sobote prišli k sebi. Pogledali smo tekmo, ki smo jo proti Ljubljani odigrali na domačem parketu – ukvarjali smo se predvsem z našo igro in z našimi napakami. Prepričan sem, da bo tekma z borbeno in lepo predstavo zanimiva. Na koncu bomo videli, kdo bo zmagovalec.”

Lestvico Lige NLB lahko zasledite TUKAJ.