SOBOTNO NADGRAJEVANJE ZMAGOVALNEGA RITMA

Naši rokometaši bodo v soboto, ob 19. uri, poskušali podaljšati zmagovalni niz. Na sporedu je 5. krog Lige NLB, v sklopu katerega bomo gostovali pri RK Slovenj Gradec.

Po težko pričakovani zmagi proti MRK Ljubljana (32:24) bodo naši fantje poskušali potrditi dobro igro in tako zmagovalni niz podaljšati na dva. Ekipa Slovenj Gradca trenutno stoji na 7. mestu v državnem prvenstvu, po tem, ko so uspeli doseči dve zmagi – na gostovanju pri RK SVIŠ Ivančna Gorica (22:23), ter proti RK Maribor Branik (29:22). V poslednjem, 4. krogu, pa so morali priznati premoč v sklopu gostovanja na Šmartnem (25:24). Mi pa smo, na drugi strani, ulovili težko pričakovani zmagovalni ritem, ki ga želimo v naslednjih krogih le nadgrajevati.

V sklopu lanske sezone smo se s tokratnimi gostitelji pomerili v dveh zanimivih, vendar izjemno drugačnih obračunih. Sredi meseca decembra smo v Areni Bonifika suvereno zmagali z rezultatom 34:26. Konec meseca marca pa smo, po infarktni končnici, morali priznati poraz z 32:31. Ne glede na pretekla srečanja pa gremo na zmago in potrditev odlične igre. 

Andraž Makuc, igralec RD Koper:

“Odpravljamo se na gostovanje v Slovenj Gradec, ki velja za zelo zahtevno. S fanti se že pripravljamo na to tekmo – priprave potekajo odlično. Gremo nadaljevati to dobro igro in vzeti dve piki!”

#ZmagujemoSkupaj