Solidna igra proti Celju

Odigrali smo tekmo 7.kroga Lige NLB. Gostili smo ekipo Celja Pivovarne Laško. Celjanom smo odlično parirali, saj jim nismo pustili do lahkih zadetkov. Končni rezultat je bil 20 : 26. Sedaj nas čaka nekoliko daljši odmor, nato pa se v začetku novembra odpravljamo na gostovanje v Ormož. Smo pa na današnji tekmi izkoristili priložnost in navijačem predstavili uradno himno rokometnega društva Koper.

Tekmo smo odlično začeli, z agresivno obrambo smo Celjanom povzročali kar veliko preglavic. Celjani so bili zaradi pasivne igre velikokrat primorani prehitro zaključevati svoje napade. Vendar pa so se napake pojavljale tudi na naši strani. Preveč izgubljenih žog nam je onemogočalo, da bi držali priključek celjski ekipi. Na polčas smo se odpravili z visokim zaostankom sedmih zadetkov, 8 : 15.

V drugi polčas smo vstopili agresivno in odločno. V 42.minuti smo svoj zaostanek uspeli znižati na štiri zadetke, 16 : 20. Vendar so Celjani hitro odreagirali in nam bližje niso pustili. Rezultatsko je bil polčas na naši strani, saj smo ga dobili z rezultatom 12 : 11. Pomembno vlogo je v drugem polčasu odigral Jaka Avsec, ki je na koncu zabeležil šest zadetkov, velikokrat pa je bil na pravem mestu tudi Gašper Dobaj. Vendar pa kljub vsemu drugi polčas ni bil dovolj za morebitno presenečenje. Celjani so na koncu slavili z 20 : 26.

Vsekakor pa je danes potrebno pohvaliti celotno ekipo. Dokazali smo, da lahko pariramo tudi najboljšim, potrebno je odpraviti le nekaj tehničnih napak. Sedaj nas čaka nekoliko daljši odmor, nato pa se v začetku novembra odpravljamo na gostovanje v Ormož.

Najboljši strelec domače ekipe je bil s šestimi zadetki Jaka Avsec, 4-krat je zadel Žiga Smolnik. Pri gostih je 7-krat zadel Patrik Leban.

 

Uradna himna RD Koper: