Solidna igra v Celju

Včeraj smo, v osmem krogu Lige za prvaka, gostovali pri aktualnih državnih prvakih, pri ekipi Celja Pivovarna Laško.  Tekmo si je ogledalo le nekaj sto gledalcev. Domačini so nastopili brez Vida Poteka, mi pa brez Danija Zugana.

            

Tekmo so odločneje začeli domačini in v prvih štirih minutah dosegli 4 zadetke, mi pa le enega. Imeli smo preveč spoštovanja do papirnatih favoritov. Nato nam je igra stekla. Ponovno smo stavili na hitro igro saj se samo tako lahko kosamo s fizično močnejšo ekipo. Tudi zaradi odličnih obramb Vončine, ki je v prvem polčasu zbral 8 obramb (skupno 15) se je prednost domačinov ohranjala na dveh, treh zadetkih. V drugem delu prvega polčasa pa smo Celjanom vedno bolj dihali za vrat in jih v 26. minuti tekme ujeli na 14:14. V samem zaključku prvega dela smo naredili dve napaki, ki so jih nasprotniki izkoristili in odšli na odmor pri rezultatu 17:15. V tem delu igre ni bila dosojena nobena 7-metrovka in nobena dvominutna kazen.

            

V nadaljevanju so si sledile 4 serije dveh zaporednih zadetkov, tako da nam je Celje dvakrat bežalo na +4 mi pa smo se mu približali na +2 (37. minuta 21:19). Priključek smo držali do rezultata 24:22 v 43. minuti. Hiter tempo igre nam je vzel nekoliko moči in zbranosti. Celjani so s serijo 5:1 deset minut pred koncem razblinili vse dvome o zmagovalcu. V 54. minuti srečanja je na semaforju kazalo že +8 (34:26) kar ni bila realna slika glede prikazanega na igrišču. V 57. minuti je delni izid 1:4 zaključil Gorela (skupno 8) in zaostanek smo zmanjšali -5.  S tako razliko se je srečanje tudi končalo, ko je v 60. minuti Moljk dosegel svoj tretji zadetek.

             

Našo predstavo lahko ocenimo kot solidno. Manjkalo nam je nekaj več predrznosti in verovanja v to, da lahko presenetimo prvake. Nismo izkoristili številne obrambe našega vratarja in naredili smo preveč naivnih napak, ki jih tako izkušena ekipa kot je Celje vedno kaznuje. Naj omenimo še sodniški par Lah-Sok, ki sta bila na tekmi neopazna, kar pomeni, da sta svoje delo dobro opravila.

RD KOPER: Dolenc, Grzentič 3, Vlah 4, Krečič 2, Matijaševič 1, Gašperšič 1, Vončina, Vran, Moljk 3, Gorela 8, Rapotec 3, Sokolič 3, Smolnik 2, Planinc 2, Bratkovič

        

V nedeljo 28.05. (19:00) naš čaka še eno težko gostovaje. V predzadnjem krogu se bomo pomerili z ekipo RK Gorenje Velenje. Zelo verjetno je, da bo takrat prvenstvo že odločeno saj so si Velenjčani privoščili spodrsljaj in izgubili v Škofji Loki. Če bo Celje v četrtek 25.05. premagalo MRK Krko, se bo tudi matematično okronalo z 21. naslovom državnega prvaka. Najverjetneje se bo potrebno vrniti iz Velenja vsaj kot neporaženci, če želimo naskakovati sanjsko 3. mesto v zadnjem krugu proti RD Riko Ribnica.

Forza Koper!