Spopad titanov za 4. mesto DP

Telovadnica OŠ Koper je gostila verjetno najbolj “vročo” tekmo 9. kroga končnice DP. 700 gledalcev si je ogledalo srečanje med pretendentoma za 4. mesto – Koprom 2013, ki je zasedal 5. mesto in četrtouvrščeno ekipo Riko Ribnica. Na obeh straneh so se igralci zavedali pomembnosti tekme, zato so oboji začeli previdno. Gostje so prevzeli pobudo in in povedli preko Grebenca. Odgovor domačih ni izostal in gledali smo igro gol za gol, kjer se nobena od ekip ni uspela rezultatsko oddaljiti. Kljub solidni igri v napadu smo videli slabšo igro v obrambi, kjer domači niso našli rešitve za razigtranega Lebana, ki je delil uporabne žoge in s preigravanji razbijal domačo obrambo. Gostje so v 24. minuti celo pobegnili na +2 (11:13) kljub igralcu manj na terenu. Domače je z 2 zaporednimi zadetki vrnil v igro Krečič (14:14). Raztrgana igra, ki smo jo gledali skozi celoten prvi polčas je zaznamovala tudi končnico. Po izenačenju Sokoliča (16:16) so gostje v izteku igralnega časa izsilili 7-metrovko, katero je realiziral Skušek (skupno 4x uspešen iz 7. metrov) ter tako postavil končni rezultat prvega polčasa 16:17. 

Odmor je domačim očitno dobro del, saj so domači igralci začeli drugi polčas bolj odločno, izenačili ter v 34. minuti tudi prvič povedli preko Krečiča (18:17). Odločnost gostov ni pojemala, vztrajno so lovili rezultatski priključek, predvsem preko razigranega desnega zunanjega Nosana. Gostje so se tako vrnili v igro in celo povedli (19:21), vendar je bil odgovor domačih, preprost, direkten in čuinkovit. Delni izdi 5:0 je jasno pokazal, da danes Koper v dvorani OŠ Koper ne more zgubiti. V 45. minuti smo celo videli cepelin, ki ja je realiziral Rapotec z igralcem manj (22:21). Ribnica je v 48. minuti ponovno resno zapretila in se približala na vsega zadetek zaostanka (22:21). Gostje so izkoristili tudi 2. minutno kazen, ki sta jo sodnika dosodila Bratkoviču (direkten rdeč karton) po dvomljivem prekršku nad gostujočim levim krilom Pucljem. Gostje so to izkoristili in povedli (24:25). Začelo se je peklenskih zadnjih 10 minut, kjer so igralci na obeh straneh, izmučeni od dolge sezone, dali vse od sebe. Koprčani so strnili vrste in na krilih obramb vratarja Vrana (8 obramb) fanatično lovili priključek. Kot mož odločitve se je v zaključku tekme izkazal Žiga Smolnik, ki je dosegel 2 ključna zadetka (29:28, 30:28) ter tako popeljal domače do več kot zaslužene zmage. 

Čestitke fantom za novo dragoceno zmago!!! 

Robert Beguš (Riko Ribnica):”Nora tekma! Mislim, da ni nobena od ekip vodila za več kot 2 zadetka. Izmenjavali smo se v vodstvu, na koncu so imeli več sreče domačini, kjer je pač odločala žoga ali dve. Bili so bolj zbrani, še posebej v trenutku, ko mi nismo znali izkoristiti prednost igralca več na igrišču. Odigrali smo slabše kot znamo in Koper je na koncu zasluženo zmagal.” 

Marko Matijaševič (Koper 2013):”Tekma je bila teža, tako tekmo smo tudi pričakovali. Pozna se utrujenost, dali smo vse od sebe in rezultat ni izostal. Čestitam igralcem, trenerju, strokovnemu štabu. Posebej bi rad pohvalil 12. Kopra, ki nas redno spremljajo. 

Naši fantje se že ta petek odpravljajo na Štajersko, kjer jih čaka težko gostovanje pri 3. uvrščenem Mariboru. 

FORZA KOPER!!!