SPOROČILO ZA JAVNOST: BORIS LISICA

Rokometno društvo Koper sporoča, da smo sklenili dvoletno sodelovanje z Borisom Lisico, ki bo s pričetkom prihodnje sezone prevzel vlogo trenerja članske ekipe.

Boris Lisica je 53-letni Hrvat iz Dalmacije, ki je v igralskih časih igral na poziciji levega zunanjega igralca. Kot trener se je vrsto let udejstvoval v sosednjem RK Umag, ter v italijanski Ego Handball Siena.

Boris je tudi strokovni sodelavec Hrvaške rokometne zveze, kjer je v prejšnjih letih deloval kot selektor kadetske reprezentance, trenutno pa je regionalni selektor za izbor igralcev iz hrvaške Istrske regije.

Vizija društva temelji na dolgoročnem razvoju mladinskega pogona in lokalnih rokometašev, kar se povsem sklada tudi z Borisovo mentaliteto in vizijo.

 

Nejc Poklar, predsednik RD Koper:

“Zelo smo veseli, da smo se z Borisom dogovorili za sodelovanje v naslednjih dveh sezonah. Verjamemo, da je Boris oseba in trener, ki bo v tem trenutku iz naših mladih igralcev znal potegniti njihov maksimum ter da bodo pod njegovim vodstvom napredovali tako na človeškem kot rokometnem področju.”

“Pri odločitvi za Borisa so bile ključne njegove izkušnje pri delu z mladimi ter njegova tekmovalna mentaliteta, kot klub pa se moramo maksimalno potruditi, da omogočimo njemu in ekipi najboljše pogoje za uspešno delo.”

 

#ZmagujemoSkupaj