Starejši deči A in kadeti uspešno v Pragi

RD Koper 2013 je z ekipo STAREJŠIH DEČKOV A in ekipo KADETOV sodeloval na zelo številčnem in kvalitetnem turnirju v Pragi. 

Starejši dečki A so tekmovali v drugi skupini letnikov 2001. Vseh skupin v tej kategoriji je bilo 12 –   v vsaki skupini je nastopalo šest do sedem ekip. Srečali so se z ekipami vrstnikov iz Danske, Francije, Slovaške, Nemčije ter dvema ekipama iz Češke. V skupini so po šestih odigranih tekmah zasedli tretje mesto, ko so po razburljivi tekmi za drugo mesto bili za gol prekratki proti ekipi iz Nemčije.

V osmino finalnega razigravanja so se uvrstile prve tri ekipe iz vsake skupine. V nadaljevanju tekmovanja so se pomerili še z ekipo iz Srbije in Izraela. Oba nasprotnika sta bila od naših fantov uspešnejša. Prvo tekmo proti ekipi iz Novega Beograda smo odigrali nezbrano in visoko izgubili. Pred tem sta se oba naša nasprotnika razšla z neodločenim izidom.  Zadnjo, osmo tekmo na turnirju, smo odigrali veliko bolje in bili trd nasprotnik ekipi iz Tel Aviva. Žal smo kar nekaj zadetkov dosegli iz prestopov in za nekaj golov predali zmago nasprotniku. V naši ekipi sta bila tudi dva igralca iz  RK iz Ilirske Bistrice, ki sta dobro vključila v našo igro. Zagotovo bodo izkušnje, pridobljene na tem turnirju, pripomogle k nadaljnjemu uspešnemu razvoju mladih, perspektivnih igralcev.

Kadeti so zaigrali v konkurenci 64 ekip, okrepljeni s 3 posojenimi igralci RD Istrabenz plini Izola. Tekom 4 tekmovalnih dni so odigrali 7 tekem. Kljub temu, da se nisu uspeli prebiti v zaključne boje so v skupinskem delu uspeli premagati ekipe JSG Neckar Kocher, HC Tatran Stupava in HC Odense. 

Prvič so morali priznati premoč, ko so se udarili z ekipo iz sosednje Hrvaške HC Maksimir-Pastela, ki jih je premagala z rezultatom 19:13. Dvoboj ekip, ki sta bili do tedaj brez poraza, se je začel in končal s prevlado hrvaške ekipe. Napake v napadu in mehka obramba sta povzročila poraz z najvišjo gol razliko na turnirju.

Tretji tekmovalni dan so morali priznati premoč tudi danski ekipi Aalborg Handbold. Z globoko in agresivno obrambo 3-2-1 so ustavljali za glavo višje in težje nasprotnike in jim preprečevali lahke zadetke s streli od daleč. V napadu so igrali na dolge napade in s kombinatorno igro prebijali nasprotnikovo obrambo. Polčas se je končal z neodločenim izidom 8:8. V drugem polčasu se je nadaljevala igra gol za gol. Naši igralci so z menjavami uspeli obdržati agresivno obrambo. Tekma je bila izenačena do 1:20 pred koncem, ko so nasprotniki pobegnili na 2 gola razlike. Nakar so uspeli še enkrat zadeti, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Zadnja tekma na turnirju ni odločala o ničemer, vendar so naši fantje k tekmi pristopili maksimalno angažirano.  Agresivna obramba je povzročala preglavice nasprotni ekipi v napadu, medtem ko je bila raznovrstna igra v napadu nerešljiva uganka za nasprotnikovo obrambo. Polčas se je zaključil z rezultatom 11:4 za našo ekipo. V drugem polčasu smo ohranjali prednost in tekmo mirno pripeljali do konca.

Fantje so tako turnir zaključili na odličnem 10. mestu. 

Seveda so tisto malo časa, ki jim je ostal izkoristili za ogled znamenitosti in tako doživeli prelepe trenutke v prelepi češki prestolnici Pragi. To je še dodatno obogatilo sicer zahtevni tekmovalni del štiridnevnega turnirja.

Fantom čestitke za dosežene rezultate!!!

Forza Koper!!!