Starejši dečki A nadaljujejo svoj zmagovalni niz; tokrat uspešni tudi mladinci

V nedeljo, 30.9., sta bili odigrani dve tekmi naših mlajših selekcij. V domači dvorani Bonifika so naši mladinci gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož. Po tesnem porazu v prešnjem krogu, so si tokrat želeli zmage in prvih dveh točk v prvenstvu. Naši starejši dečki A pa so se odpravili v Sežano. Fantje so sezono začeli odlično, vsekakor pa si želimo, da jo tako tudi nadaljujejo.

STAREJŠI DEČKI A – RK MITOL SEŽANA : RD KOPER

Fantje so tekmo začeli odločno in se niso pustili, da bi jih ekipa Sežane kakorkoli presenetila. Že od samega začetka so se držali vseh trenerjevih navodil in si že do 15.minute uspeli priigrati visoko prednost, 3 : 15. Odličen je bil tudi naš vratar Nejc Frank, ki je zaklenil  gol in domačim ni pustil do zadetka.

Ker je bila prednost res visoka je trener Željko Zirdumdal možnost za igro prav vsem igralcem. Vsi so se odlično izkazali in verjamemo, da so si nabrali tudi veliko novih izkušnj. Vsekakor pa bi tu radi pohvalili uigranost naših najmlajših, Bastian Bedene, Nik Montaničin Filip Simčič, ki so ponovno pokazali svoje znanje in upravičili svoj vpoklic v ekipo. Polčas se je končal z izzidom 8 : 20 v korist Kopra.

Drugi polčas se je nadaljeval podobno kot prvi, vsi igralci so dobili priložnost za dokazovanje. Zadnjih 10 minut so ponovno vstopili nosilci igre z vratarjem Lampetomna čelu ter tekmo zaključili z rezultatom 22 : 36 ter domov odnesli še tretjo zmago. Trener Željko bi ponovno rad pohvalil dobro predstavo kapetanaAndrejaMakovca ter levega bekaŽanaNadareviča, ki sta s svojimi vragolijami pokazala, da gre za talentirana igralca.

Pri domačih je bil najbolj natančen Luka Škrk, ki je zadel 12-krat, pri naših fantih pa se je najboljše izkazal Žan Nadarevič, z 10 zadetki.

V naslednjem krogu naše starejše dečke A čaka domača tekma proti ekipi Pallamano Trieste.

    

RK Mitol Sežana : RD Koper 22 : 36 (8 : 20)

 

RK Mitol Sežana: Perhavec, Cerkvenik, Škrk 12, Drofenik M. 1, Starc 4, Širol 2, Drofenik N. 3(1) Vrabec

Trener: Miloš Cotiš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Frank, Makovec 3(1), Nadarevič 10(3), Dogandijev 1, Moljk 3, Logar 4, Tišler, Stojanovič, Franič 3, Tepić, Černe 3, Trajkovski 3, Lampe, Bedene 3(1), Simčič 3(1), Montanič

Trener: Željko Zirdum

Vodja moštva: Gregor Moljk

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4(5)

 

MLADINCI – RD KOPER : RK JERUZALEM ORMOŽ

Prva domača tekma mladinske ekipe je minila v znamenju dveh obrazov mladih koprčanov.

Tekma se ni začela po trenerjevih pričakovanjih. Poudarimo lahko predvsem napačen pristop in posledično tehnične napake, nezbrana igra, brez bojevitosti, ki je pripeljala do zaostanka 5 zadetkov, v 18.minuti tekme je bil rezultat 5 : 10 za goste iz Ormoža.

Nato pa je sledil preobrat. do polčasa nam je z borbenostjo uspelo priti do izenačenja. Dobra igra iz končnice prvega polčasa se je prenesla tudi v drugi in z odlično obrambo in posledično hitrimi protinapadi so prevesili tehnico v svojo korist. Od 24. do 54. minute smo prejeli le 7 golov in popolnoma razorožili tekmeca.

S pravim pristopom in borbenostjo lahko ekipa marsikaj doseže in preseneti marsikoga. Tekma se je na koncu končala v našo korist, rezultat je bil 30 : 24.

Pri domačih je bil najbolj natančen Bor Breznikar, ki je zadel 6-krat, pri gostih pa so s 3 zadetki bili najuspešnejši Blaž Fergola, Gašper Hebar, Gašper Cvetko, Teo Šulek inAljoša Munda.

Naše mladince v naslednjem krogu šaka gostovanje priRK SVIŠ Ivančna Gorica.

RD Koper : RK Jeruzalem Ormož 30 : 24 (14 : 14)

RD Koper: Konjevič 2, Mijatovič 2, Ganz 1, Rekič 2, Palamar, Franza, Magdalenič, Grlj 4(1), Stavanja, Muminović 2, Tunanovič 5, Gratton, Busdon, Makuc, Stopar 3, Breznikar 6

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(2)

RK Jeruzalem Ormož: Zemljič, Torič 1, Horvat 1, Fergola 3, Firšt-Šeruga, Škrinjar, Heber 3(2), Cvetko 3(3), Šulek 3, Sovič 2, Munda 3, Toplak 2, Niedorfer 2, Ciglar 1

Trener: Gabrovec Mladen

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(6)