Starejši dečki A z izjemno igro do novih dveh točk; mladinci prekratki za zadetek

Tekmovalni vikend so zaključili tudi dve naši mlajši selekciji. Starejši dečki A so v domači dvorani Bonifika nadigrali goste iz Trsta, mladinci pa so bili v Ivančni Gorici prekratki zgolj za zadetek.

STAREJŠI DEČKI A – RD KOPER : PALLAMANO TRIESTE

Po lanskih dveh porazih proti ekipi iz Trsta,  tako doma kot v gosteh, so se tokrat naši fantje dobro pripravili, da poravnajo vse lanske račune in tržaško ekipo presenetijo. Fantje so vse trenerjeve napotke odlično upoštevali in Tržačane presenetili z izjemno obrambo in hitripi protinapadi. V prvih dveh minutah tekme smo vodili že za 3 zadetke, 4:1. Svojo prednost so uspeli držati skozi celoten prvi polčas. Ponovno se se odlično izkazali Andrej Makovec, Samo Černe in Žan Nadarevič,v vratih pa je bil ponovno več kot odličen Lukas Lampe. Polčas se je končal z visokim vodstvom naše ekipe, 19 : 6.

V drugem polčasu so dobili priložnost za igro prav vsi igralci. Nasprotnik nas je sicer poskušal zmesti z obrambo 4-2, ampak se varovanci Željka Zirduma niso pustili zmesti. V drugem polčasu so se izkazli tudi igralci, ki ponavadi ne pridejo do izraza. Odličen je bil Nik Montanič, Luka Jevšinek in Matti Logar. Tekma se je končala visoko zmago naših, 43 : 24.

Fantom čestitamo za ponovno zmago. Vsekakor pa je očitno, da so fantje dobro pripravljeni in so, v primerjavi z lansko sezono, veliko napredovali.

Naši starejši dečki A bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, 13.10., ko odhajajo v goste v Ajdovščino.

 

RD Koper : Pallamano Trieste 43 : 24(19 : 6)

RD Koper: Frank, Makovec 10(2), Nadarevič 13(2), Dogandijev 1(1), Moljk 1, Logar 5, Franič 3, Tepić, Černe 5(1), Montanič 1, Lampe, Jevšinek 3, Simčič 1

Trener: Željko Zirdum

Vodja moštva: Gregor Moljk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 6(6)

Pallamano Trieste: Michieli, Fontanot 1, Sodomaco 1, Stojanović 7, Del Frari, Baragona, Gilardoni, FAcchini, Jerman, Depaluis, Nait, Urbaz, Iacaz

Trener: Claudio Schila

Izključitve: 10minut

7-metrovke: /

 

MLADINCI – RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD KOPER

Tudi naši mladinci so v začetku tedna odigrali tekmo 3.kroga 1.mladinske lige. Žal tudi tokrat ni šlo vse po načrtih in so morali priznati premoč nasprotnika. Tokrat je bila za zadetek boljša ekipa iz Ivančne Gorice. Slab začetek in ponovno napačen pristop mladih Koprčanov ni prinesel pričakovanih točk.

Že uvod je pokazal, da je bila ekipa nezbrana. Posledično so domačini prevladovali celoten prvi polčas. Tudi začetek drugega je pripadel domačinom ki so povedli z rezultatom 20:12.

Igra nam je stekla šele pri zaostanku 8 golov. Obramba je bila ponovno na visokem nivoju in nekatere obrambe vratarja Luke Magdaleniča so omogočile priključek. Igro v napadu je v tem obdobju popestril mladi Andraž Makuc, ki je sicer še kadet.

Žal je za popolni preobrat zmanjkalo nekaj minut. Igralci pa se morajo zavedati, da se tekma igra 60 minut in ne manj. Bistveno več se pričakuje od nosilcev igre, ki ne prikazujejo iger na pričakovanem nivoju.

Naslednjo tekmo bodo mladinci odigrali v nedeljo, 14.10, ko v domačo dvorano Bonifika pride ekipa RD Herz Šmartno.

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Koper 26 : 25 (17 : 11)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Strmšek, Tekavčič, Zajc, Struna, Bregar 3, Kutnar A. 8(1), Perko, Zaletelj 2, Zaman 1, Kutner M., Vidmar, Lesjak 1, Košir 5(2), Vidmar 6(2), Batis, Ropič

Trener: Simon Stopar

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 5(7)

RD Koper: Konjevič 3, Mijatovič 3, Ganz 6, Rekič 2, Stopar 1, Palamar, Franz, Magdalenič, Grlj, Stavanja, Muminović 1, Tunanovič 4, Gratton, Busdon, Makuc 1, Breznikar 4

Trener: Rok Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: /