Starejši dečki B in maljši dečki A uspešni; kadeti so morali priznati premoč nasprotnika

Za nekatere naše mlajše selekcije se je tekmovalni teden v državnem prevenstvu že zaključil. Mlajši dečki A so v torek, 11.12., odpotovali v Ajdovščino kjer so zasluženo slavili. Starejši dečki B in kadeti pa so v sredo, 12.12., v dvorani Bonifika gostili ekipi Cola in Izole. Starejši dečki B so bili uspešni, kadeti pa so po odličnih 45.minutah boja v zadnjih minutah tekme nekoliko popustili.

KADETI

Težko pričakovani obalni derbi z RD Butan Izola je, kot se za derbi spodobi,  postregel z zanimivo igro in razburljivim zaključkom. Prvi polčas je pripadel domačim rokometašem, ki so z borbeno igro in malo tehničnimi napakami uspeli zadržati napade gostujoče ekipe. Pravo presenečenje za gostujoče moštvo je bila taktična odločitev trenerja Vilija Bana, da se v obrambi odigra conska obramba 3:2:1. S kolektivno in čvrsto igro, malo tehničnimi napakami in raznovrstno igro v napadu,  je prvi polčas s prednostjo enega gola pripadel koprskim kadetom.

V 13. minuti nadaljevanja je bil rezultat povišan na najvišjo prednost na tekmi (21:17). Pričakovano, se Izolani v drugem polčasu niso predali. Sledila je manjša kriza in padec v igri, kar so gosti s pridom izkoristili in v treh minutah rezultat izenačili na 21 : 21. V 55. minuti je bilo že 16. izenačenje rezultata. V zadnjih petih minutah so kadeti RD Koper zadeli le enkrat, gosti štiri krat, kar je tudi odločilo tekmo.

Razpoloženi Andraž Makucje odlično razigraval soigralce, predvsem najboljšega strelca Kleja Sanaborja, ki je prikazal izjemno igro tako v napadu kot v obrambi. Izpostaviti velja še nepopustljiva Sandija Muminovićain Kristjana Atanasova.

Kljub nesrečnemu porazu je potrebno pohvaliti celotno ekipoza odlično igro. Fantom ni kaj zameriti, saj so dali vse od sebe. Z nekaj športne sreče bi lahko bilo tudi drugače.

 

RD KOPER : RD BUTAN PLIN IZOLA 27 : 30 (14 : 13)

RD KOPER: Sanabor Klej 10, Furlan Tian, Pribac Nik, Šau Luka, Atanasov Kristjan 3, Muminović Sandi 6 (1), Ujčič Žig, Cergolj Domen, Delfar Teo, Makuc Andraž 8 (1).

Vratarja: Morato Jakob, Mašič Denis.

Trener: Vili Ban

Izključitve: 8 min

7m: 2 (3)

RD BUTAN PLIN IZOLA: Veršič Lenart-Vid 3, Delatović Alen 8 (3), Bekrič Benjamin 4, Stančič Tomaž 4, Miklavec Vid 7, Sanabor Anže 2, Petrovič Leon, Škabar Simon 2.

Vratarja: Alessio Leon, Morato Jakob,

Trener: Borut Hren

Izključitve: 4 min

7m: 3 (3)

Foto: RD Butan Plin Izola

STAREJŠI DEČKI B

Prvi polčas je bil zelo izenačen, saj nobena ekipa ni vodila več kot za zadetek. Naši fantje niso igrali prepričljivo, saj so prepoceni zapravili vrsto napadov in proti napadov, ko so prehitro in neodgovorno zaključevali iz  neizdelanih priložnosti. Tudi v obrambi je bilo čutiti pomanjkanje borbenosti in medsebojne pomoči. Iz povprečja je iztopal Nik Montanič, ter v zaključku tekme Lan Geršak. Zanesljivo je v obrambi igral predsem Marko Mučič.Tekmo je v drugem polčasu prevesila predvsem bolj zbrana igra v obrambi, ter boljša realizacija v napadu.

Prihajajoči vikend odide ekipa na turnir v Umag, nato pa jih pred zaključkom leta čakata še dve tekmi v gosteh, in sicer proti ekipi RK Logatca in RD Izole.

RD Koper: RK Col 25 : 17 (10 : 9)

RD Koper: Britošek 2, Novak, Montanič 8, Lampe, Mučić 2(1), Jevšinek 3, Dežjot 2, Geršak 2, Apollonio 1, Nanut, Goshev 2, Štrekelj, Bedene, Simčič, Kostić, Kukanja 3

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(2)

RK Col: Fabčič A., Rupnik 1, Rovan 5, Fabčič T. 1, Kobal, Pregelj 1(1), Bizjak 6, Puc 3

Trener: Aleš Krapež

Izključitve: /

7-metrovke: 1(1)

MALJŠI DEČKI A

Zadnja tekma državnega prvenstva v letu 2018 se je v odvijala v Ajdovščini. Koprski igralci so v prvem delu pokazali dobro igro v napadu, nekoliko slabšo pa v obrambi. Kljub slabši obrambi se je rezultat do konca prvega polčasa povečeval v korist koprske ekipe. Rezultat polčasa je bil 10 : 16.

Tako v prvem, kot tudi v drugem delu tekme je trener Matej Kleva neprestano rotiral svoje igralce, da je vsak dobil priložnost za igro. Tudi drugi polčas je pripadel našim fantom in zmaga je ponovno odšla v Koper. Končni rezultat 22 : 29.

RK Ajdovščina : RD Koper 22 : 29 (10 : 16)

RK Ajdovščina: Hrovatin, Polanc-Golob, Žvokelj, Kovšca 1, Vovk, Lah, Plahuta, Vuga 12, Jež 4, Krševan 5(3), Volk, Žerovec

Trener: Jurko Pergar

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Moljk, Gregorovich 2, Frank 5, Franičevič 6(3), Šuber 1, Tomažič 1, Hajdinjak, Miklavčič, Kocjančič 1, Ažman, Ganz 3, Piantoni, Matijašević 2, De Faveri 1, Štemberger-Klančar, Štravs 7

Trener: Matej Kleva

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(3)