Starejši dečki B so sezono zaključili na 10.mestu

Ekipa starejših dečkov B je v nedeljo, 26.5., odpotovala v Slovenj Gradec na zaključni turnir. Ena zmaga in en poraz sta jim na koncu prinesla 10.mesto. Vsekakor je potrebno pohvaliti celotno ekipo in trenerja za trdo delo skozi celo sezono.

Na finalnem turnirju na Koroškem smo odigrali dve zelo dobri tekmi. V prvi smo bili veliko bolj zbrani in uspešni predvsem v zaključnih metih na gol. Z ekipo Krke smo imeli pred zaključkom tekme lepo prednost petih zadetkov (19 : 14), vendar smo v zaključku popustili in dovolili, da je nasprotnk razliko zmanjšal na tri. Na tem srečanju velja pohvaliti dobro igro celotne ekipe v obrambi, ter učinkovitima Luko Jevšinkom in Majem Morelomv napadu. Zelo dobro je branil Lukas Lampe, kar nam je omogočalo hitro igro in prehode v proti-napade.

Drugo tekmo smo začeli nezbrano in zapravili prve štiri mete iz 100% priložnostih, tako da je nasprotnik povedel za dva zadetka. V naši ekipi se je naselil nemir in posledično slabša igra v obrambi. Do konca prvega polčasa smo zapravili še nekaj metov in imeli izgubljene žoge zaradi tehničnih napak. Polčas, 11 : 7.

Vendar se nismo predali in začeli drugi polčas veliko bolj odločno v obrambi, z veliko volje in borbenosti ter več zbranosti v napadu. Lepo je stekla igra v napadu preko krožnega napadalca, kjer se je odlično zašel Matija Apollonio. Kljub temu, da športna sreča ni bila na naši strani, saj  je večina branjenih žog na naš gol ponovno končala v rokah nasprotnikov, smo se v končnici domačinu približali le na gol zaostanka (17 : 16). Tri minute pred koncem tekme je naš Manuel Štrekelj ubranil 7 – metrovko, ki se je žal tudi tokrat odbila v roke izvajalcu, ki je v drugo zadel. V zadnji minuti smo zaradi časovne stiske odigrali prehitro in tekmo zaključili tekmo z – 3 gole.

Prvenstvo smo končali na 10. mestu.

Slovenj Gradec – finalni turnir od 9. – 12. mesta.

  1. Tekma RK Slovenj Gradec : MRK Nova Gorica            23 : 17    (10 : 8)

  2. Tekma RD Koper     :     MRK Krka                                20 : 17    (10 : 8)

  3. Tekma MRK Krka     :    MRK Nova Gorica                  28 : 16     (15 : 7)

  4. Tekma RK Slovenj Gradec : RD Koper                           20 : 17     (11 : 7)