Starejši dečki B z Novomeščani in Izolani

Starejši dečki B (2003)

2- kolo
RD Koper : RK Krka Novo mesto
24 : 29

Tekma je bila odigrana med tednom. Naši fantje so odigrali zelo dober 1. polčas, kjer so bili razpoloženi predvsem v napadu. Premalo agresivna igra v obrambi je omogočila nasprotniku, da se je po našem vodstvu 7:5 in 8:7 vrnil v igro in polčas dobil z rezultatom 10:13.
V nadaljevanju tekme so fantje v obrambi igrali bolj borbeno in trud je bil poplačan s ponovnim vodstvom 21:19 in 22:21. V minutah, ko smo bili v zaključku tekme rezultatsko poravnani, so več zbranosti pokazali lanskoletni finalisti in si priigrali zmago z rezultatom 24:29.

Strelsko je bil najbolj učinkovit Sandi Muminović.

Strelci:
Ponis C. – 3
Ujčič Žiga – 4
Muminović S. – 14
Pribac – 3


3. kolo

RD Istrabenz plini Izola : RD Koper
25 : 24 (13 : 13)

Sosedski derbi je bil napet do zadnjih sekund, ko je tudi padel odločilni gol.
V 1.polčasu so naši fantje stalno vodili največ za 2 gola. V tekmi niso bili sproščen in so bili pri zaključnih metih na gol premalo natančni. Žoga je prepočasi potovala okoli obrambe, zato so bili domačini uspešni pri zaustavljanju naših igralcev. Polčas se je končal z rezultatom 13:13.
V 2. polčasu so domačini povedli največ za 3 gole. V napadu smo še vedno igrali premalo povezano in kombinatorno, vendar z boljšo igro v obrambi uspeli doseči priključek na 21:21. V napeti končnici smo ob poravnanem izidu dosegli gol, žal iz prestopa, domačinom pa je uspelo srečno zadeti v zadnji sekundi.

Tako je zmaga ostala domačinom, nam pa nauk, da moramo v končnici biti zbrani do zadnjega sodnikovega žvižga.

Strelci:
Ponis C. – 1
Makovec A. – 2
Ujčič Žiga – 4
Muminović S. – 9
Pribac – 4
Šau L. – 2
Valenčak L. -1
Nadarević Ž. – 1
Vratarja: Mašič  D. – 11 obramb, Morato J. – 1