STOPNJEVANJE RITMA

Naše rokometaše v soboto, ob 19. uri, čaka pomembna tekma v Areni Bonifika. V sklopu 18. kroga Lige NLB bomo gostili RK Slovenj Gradec.

V sobotno tekmo vstopamo po gostujoči zmagi v Športni dvorani Krim. Z rezultatom 26:30 smo suvereno premagali rokometaše MRK Ljubljana in se tako vrnili na zmagovalno pot, ki jo želimo nadgraditi že to soboto. Slednja naloga pa nikakor ne bo enostavna.

Pred nami je ovira po imenu RK Slovenj Gradec, s katerim smo na lestvici državnega prvenstva trenutno točkovno izenačeni. V tekmo vstopajo po suvereni domači zmagi proti RD Herz Šmartno s 36:26. V zadnjih petih srečanjih pa so le dvakrat morali priznati poraz – proti RK Maribor Branik (28:24) in RK Gorenje Velenje (34:28).

V poslednjih medsebojnih obračunih pa smo bili vselej priča razburljivem in atraktivnem rokometu. V letošnji sezoni smo se z rokometaši iz Slovenj Gradca že pomerili – 9. oktobra smo na gostovanju vpisali remi s 24:24. Tokrat pa je pred nami povsem novo srečanje, kjer se bomo borili za vsako žogo in strmeli le k enem cilju – novim dvem točkam.

 

Matevž Žagar, igralec RD Koper:

“Po zmagi v Ljubljani se pripravljamo na Slovenj Gradec. V soboto nas čaka težka tekma, tako kakor vsaka v tej ligi in gremo v soboto ob 19.00 do zmage!”

 

Lestvico Lige NLB zasledite TUKAJ!

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ