STRM VZPON NA CELJSKO UTRDBO

Pred našimi rokometaši je 4. krog Lige NLB, ki prinaša zelo neugodno, a vendar premostljivo gostovanje. V nedeljo, ob 16. uri, se bomo pomerili proti rokometašem RK Celje Pivovarna Laško.

Po šoku v Areni Bonifika, ko so rokometaši RK Maribor Branik uspeli priti do polnega izkupička s 25:28, nas čaka vselej neugodno gostovanje proti Celjanom. Štajerci bodo v tekmo vstopili po današnjem srečanju Lige Prvakov, v sklopu katerega bodo gostovali pri Barceloni. Tri dni po nedeljski tekmi pa bodo v domači dvorani gostili francoski Nantes.

V preteklem krogu Lige NLB pa so gostovali pri RK Gorenje Velenje in suvereno slavili z rezultatom 28:33. V lanski sezoni smo na obeh tekmah morali priznati premoč. V sklopu zadnjih petih medsebojnih srečanjih pa smo zmagali le enkrat; in sicer 18. aprila 2021 v domači Areni Bonifika.

 

Tine Poklar, igralec RD Koper:

»Čeprav sezone nismo najbolje odprli, mi v Celje ne gremo z belo zastavo in mislim, da z borbeno igro lahko kar pariramo Celju. Na tekmeca smo se dobro pripravili in vemo, da so gostovanja pri njih vedno težka, zato moramo pokazati vse kar znamo in dati 100-odstotkov od sebe.«

 

#ZmagujemoSkupaj