SUVERENA PREDSTAVA ZA VRNITEV NA ZMAGOVALNO POT

Naši rokometaši so se z zmago proti RK Dobova vrnili na zmagovalno pot. V sklopu 8. kroga Lige NLB smo vpisali zmago z rezultatom 28:23.

Vzdušje na Areni Bonifika nikoli ne razočara in tako je bilo tudi tokrat. Slednje je bilo sigurno pomemben dejavnik pri suvereni predstavi naših rokometašev. Tekmo smo otvorili silovito in s trdno obrambo. Po desetih minutah igre smo prek zadetka Tomislava Špruka prišli do četrtega gola; gostom pa smo do tega trenutka dovolili le en zadetek. Izjemno razpoložen je bil naš vratar Rok Jelovčan, ki je do zaključka prvega polčasa zbral deset obramb (do konca tekme 16). S sekundo pred iztekom igralnega časa smo z zadetkom Denisa Konjeviča prišli do vodstva s 12:6.

V drugi del tekme smo vstopili na enak način kakor smo zaključili prvega. Dragan Pavlović nas je, z ukradeno žogo in zadetkom iz protinapada, po 40 minutah igre popeljal v vodstvo z devetimi zadetki razlike (19:10). Sledila je pobuda gostov, ki so v naslednjih 15 minutah postavili delni izid 11:6 in se tako s štirimi minutami pred koncem tekme približali na »le« štiri zadetke zaostanka. Sledila je minuta odmora s strani trenerja Uroša Rapotca, kjer je fante napotil k temu, da vodstva niso le zadržali, temveč povečali in tako tekmo zaključili ob rezultatu 28:23.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Obramba v prvem polčasu je bila na zelo visokem nivoju, z golmanom na čelu. Mislim, da bi morala biti razlika še večja; morali bi imeti še večjo razliko v prvem polčasu. Zgrešili smo par prostih strelov in naredili par napak. Na mesto, da smo tekmo zaključili 15 minut pred koncem smo naredili nekaj nepotrebnih napak – obramba ni bila več tako agresivna, tako močna; to so Dobovčani, ki so mlada ekipa to izkoristili. Mislim pa, da na koncu zaslužena zmaga.«

 

RD Koper : RK Dobova 28:23 (12:6)

RD Koper: Denis Konjevič 5, Andraž Makuc 5, Smolnik 3, Poklar 3, Pavlović 3, Breznikar 2, Moljk 2, Žagar 2, Špruk 2, Sanabor 1, Furlan, Muminović, Morato, Kete, Logar, Jelovčan, Vujović.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj