SUVERENA ZMAGA NA »NEPREMOSTLJIVEM« TERENU

Naši rokometaši so na drugem zaporednem gostovanju prišli do druge zaporedne zmage. V sklopu 12. kroga Lige NLB smo bili od ekipe RD Urbanscape Loka boljši z rezultatom 22:24.

Po suvereni zmagi na gostovanju pri ekipi RD Herz Šmartno smo tokrat odpotovali na gostovanje v Športno dvorano Poden, ki letos še ni poznala poraza. V tekmo smo vstopili z le enim ciljem –  zmaga na drugem zaporednem gostovanju. Tekmo smo otvorili z zadetkom Tineta Poklarja, vendar so nam gostje redno vračali udarce. Po osmih minutah igre je bil rezultat izenačen na 3:3. Sledila je uspešno izvedena sedem-metrovka Žige Smolnika, s katero smo prešli v vodstvo, ki smo ga nato tudi uspešno zadržali do konca srečanja. Do konca prvega dela tekme smo vodstvo povišali na 10:14.

Drugi polčas smo otvorili z delnim izidom 3:0 in tako po 37 minutah igre vodili z najvišjo prednostjo na tekmi (10:17). V naslednjih 15 minutah igre pa so domači rokometaši stopili na plin in postavili delni izid 9:3. Tako so se, z desetimi minutami do konca tekme, približali na le en gol zaostanka. Minimalno vodstvo smo v izdihljajih srečanja, na krilih mirne roke Žige Smolnika in pomembne obrambe Luke Logarja, rutinsko zadržali in tako slavili z rezultatom 22:24.

Druga zmaga na drugem zaporednem gostovanju je odlična popotnica za naslednji iziv, ki nas čaka v domači Areni Bonifika. V soboto, 18. decembra, bomo, v sklopu zadnje tekme koledarskega let 2021, gostili RK Jeruzalem Ormož.

 

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:

»Pripravljali smo se kot na vsako drugo tekmo – nič nismo spreminjali- tako, kot smo se vse tekme doslej pripravljali (z Urošem Rapotcem). Nič posebnega. Mi smo vedeli, da bo to zelo težka tekma za nas, vendar obenem zelo pomembna tekma. Vesel sem, da smo zmagali. Prikazali smo spet eno vrhunsko igro v obrambi in mislim, da je bila slednja, z golmanom na čelu, ključ do današnje zmage.«

 

RD Urbanscape Loka : RD Koper 22:24 (10:14)

RD Koper: Smolnik 6, Breznikar 5, Poklar 5, Žagar 3, Pavlović 2, Vujović 1, Špruk 1, Makuc 1, Muminović, Sanabor, Konjevič, Moljk, Kete, Morato, Logar, Jelovčan.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

Foto: RD Urbanscape Loka