Pred nami je tekma, ki lahko odloči državnega prvaka

Pred nami je nov derbi NLB rokometne lige. Po zmagi nad Celjem in porazom v Ormožu igramo naslednjo tekmo proti RK Gorenje Velenje. Domača tekma 20. kroga bo na sporedu v petek, 22.3.2024, ob 20.15 uri.

Velenjska ekipa je ena od dveh ekip, ki se še borita za naslov državnega prvaka, zato lahko pričakujemo borbo za vsako žogo čez vseh 60 minut tekme. RK Gorenje Velenje ima za seboj več kot petmesečno obdobje neporaženosti v državnem prvenstvu. V zadnjem krogu so doma prepričljivo premagali večnega tekmeca RK Celje PL, zadnji poraz pa doživeli 14.10.2023 ravno proti Celju. Ritem velenjski ekipi diktira naš nekdanji igralec Tilen Sokolič, ki je hkrati s 84 zadetki tudi najboljši strelec ekipe. Sledi mu levi zunanji igralec in bodoči član poljske Wisle Peter Šiško z 71 zadetki. Poleg Tilna pa sta v ekipi Gorenja še dva nekdanja člana RD Koper, Enej Slatinek Jovičič in trener Zoran Jovičič.

Naša ekipa je reprezentančni premor izkoristila za treninge in temeljito pripravo na prihajajočo tekmo ter sanacije poškodb iz preteklih tekem. Benjamin Bekrič pred tekmo z velenjčani pravi: “Po porazu v Ormožu nas čaka še ena zelo težka tekma z Velenjem, ki se bojuje za naslov državnega prvaka. Mislim, da smo zelo dobro pripravljeni in bomo pred domačo publiko poizkusili presenetiti.“

Seveda si želimo nadaljevati s predstavami kot smo jih prikazali na praktično vseh tekmah v letošnjem koledarskem letu. V petek bodo naši fantje potrebovali bučno podporo navijačev, zato vljudno vabljeni vsi podporniki športa v Areno Bonifika na nov rokometni spektakel. Se vidimo torej v petek v Bonifiki.

 

FORZA KOPER!!!