Tekmovalno sezono so začele vse mlajše selekcije

V soboto, 9.3., sta se ekipi kadetov in mlajših dečkov A odpravili na gostovanje v Trebnje. Žal sta morali obe ekipi priznati premoč nasprotnika. Prav tako v soboto je ekipa starejših dečkov B gostovala pri MRK Novi Gorici, kjer so tudi zasluženo slavili. V nedeljo, 10.3., se je ekipa straješih dečkov A odpravila na gostovanje v Sevnico. Z odlično predstavo so fantje dve točki prinesli v Koper. V ponedeljke, 11.3., pa smo si v ŠD Burja na Škofijah ogledali mladinsko tekmo med domačim Koprom in gosti z Maribora. Fantje so pokazali borbenost do zadnjega piska sirene, ampak jim je na koncu zmanjkalo malo športne sreče.

MLADINCI

Odigrana je bila tekma 16.kroga 1.mladinske državne lige. Gostili smo ekipo mariborskega Branika.

Tekmo so sicer nekoliko boljše začeli gostje, ampak smo jih v 10.minuti ujeli na izenačenje, 5 : 5. Sedaj se je tehtnica nekoliko prevesila na našo stran. Agresivna obramba gostom ni dopustila do lahkih zadetkov, dobro razpoložen pa je bil tudi vratar Luka Magdalenič. Na odmor smo odšli z dvema zadetkoma prednosti, 16 : 14.

V drugi polčas so Mariborčani vstopili nekoliko bolj zbrano, ampak to naših fantov ni zmedlo. Nadaljevali so svoj ritem; agresivno v obrambi in natančnost v napadu. Do 42.minute tekme so se že uspeli odcepiti za tri zadetke, 22 : 19. Ampak so nas gostje v 53.minuti ponovno ujeli na izenačenje, 23 : 23. Nekaj nepotrebnih napak v napadu in neizdelane akcije so dopustile, da so nas Mariborčani držali na varni razdalji. Napeta končnica tekme, ki pa je z zadetkom v zadnji sekundi tekme prinesla zmago gostov, 29 : 30.

Tokrat je potrebno pohvaliti prav vsakega, ki je stopil na parket. Fantje so se borili do zadnjega piska sirene. Dokazali so, da lahko z ekipnim delom odigrajo res dobro tekmo. Žal nam je na koncu zmanjkalo le malo športne sreče, da bi Mariborčanom odščipnili vsaj točko.

Z desetimi zadetki je bil najuspešnejši Riccardo Ganz, 8-krat je zadel Domen Stopar.

RD Koper : RK Maribor Branik 29 : 30 (16 : 14)

Statistika, mladinci, 11.3.Zapisnik,mladinci, 11.3.

KADETI

V soboto so naši kadeti gostovali v Trebnjem pri ekipi Trimo. Motivirane in dobro pripravljene igralce so pestile manjše zdravstvene težave in lažje poškodbe, ki so bile ob prvem žvižgu sodnika že pozabljene. Z nekaj lepimi zadetki iz izdelanih akcij so koprski kadeti v uvodnih minutah vodili za dva gola. V nadaljevanju prvega polčasa sta bili ekipi enakovredni, kar je kazal tudi rezultat v 26. minuti (11:11). Sledile so štiri minute nezbranosti koprčanov in štiri zadetki domače ekipe za rezultat ob polčasu 15 : 11.

V drugem polčasu se je kljub opozorilom trenerja Bana ponovil vzorec igre iz prvega. Garaško delo v obrambi ni bilo dovolj za preobrat. Preveč je bilo napačnih podaj, izgubljenih žog  in nerealiziranih priložnosti, da bi lahko resno ogrozili zmago Trebanjcev. Izmed nosilcev igre je bil strelsko razpoložen le Sandi Muminović (10). Na pomembni tekmi za nadaljevanje prvenstva so igralci pregoreli v preveliki želji po zmagi. Nova priložnost je že v sredo na gostovanju pri ekipi Dobova.

RK Trimo Trebnje : RD Koper 30 : 25 (15 : 11)

Zapisnik, kadeti, 9.3.Statistika, kadeti, 9.3.

STAREJŠ DEČKI A

V četrtfinalni skupini D smo se odpravili na povratno tekmo v Sevnico. Odigrali smo tekmo proti domači ekipi sevnice, katera nam bi v primeru zmage, še odpira pot v kasnejše polfinale. Tekmo smo začeli malce v krču in nasprotnik je povedel 2 : 1.  Počasi so se stvari začele urejati in smo prevzeli pobudo. Celotna ekipa je igrala dobro in igro je lepo povezoval Andrej Makovec, ki je bil tudi strelsko razpoložen. Na 6-metrski črti pa je gospodaril Samo Černe, tako v napadu kot v sami obrambi. Svoja vrata je zaklenil mladi Lukas Lampe,ki ni dovolil nasprotnikom, da bi nas kakorkoli presenetili. Ob polčasu je bil rezultat 9 : 11 v našo korist.

Drugi  polčas smo začeli bolje in počasi povečevali svojo prednost. V nadaljevanju si je zaradi grobega prekirška rdeči karton prislužil Viktor Trajkoski, kar pa nas ni zmedlo. Fantje so tekmo nadaljevali z dobro igro in odlično izpeljanimi akcijami. Prav vsak igralec je dobil priložnost in z dobro igro vrnil zaupanje trenerju. Hitri Nik Montaničje lepo povezoval igro in bil dobra zamenjava Makovca. Kasneje je Žana Nadareviča je zamenjal mladi Bedene in z lepim preigravanjem ter še lepšim zadetki pokazal, da se z mladimi v Kopru dobro dela. Končni rezultat je bil 21 : 26.

Naslednja tekma nas čaka že v torek, 12.3., ko bomo v Velenju odigralo zaostalo tekmo 1.kroga.

RK Sevnica : RD Koper 21 : 26 (9 : 11)

Zapisnik, SDA, 10.3.Statistika, SDA, 10.3.

STAREJŠI DEČKI B

Peti krog četrtfinala smo odigrali v Novi Gorici.

V prvem polčasu smo zelo dobro igrali v obrambi in s hitrimi prehodi v proti napade prihajali do ugodnih priložnosti za met na gol. Prednost v prvem polčasu bi bila lahko še višja, če bi bila zbranost pri zaključnih metih boljša. V 24. minuti sta sodnika Maju Morelu pokazala rdeči karton, ko se mu je v borbi za odbito žogo, domači igralec zaletel z glavo v roke. Tako je do konca tekmo spremljal iz tribune.

V drugem polčasu smo zaigrali nekoliko slabše v obrambi. Tokrat velja  pohvaliti oba vratarja, ki sta imela veliko število uspešnih obramb. Zaigrali so vsi, za to tekmo prijavljeni igralci, ki pa niso uspeli obdržati prednosti iz prvega polčasa. Končni rezultat je bil 16 : 20.

Prihodnji vikend bomo odigrali zadnjo četrtfinalno tekmo z vodilno ekipo naše skupine – RK SVIŠ iz Ivančne Gorice.

MRK Nova Gorica : RD Koper 16 : 20 (4 : 11)

Zapisnik, SDB, 9.3.Statistika, SDB, 9.3.

MLAJŠI DEČKI A

Na prvi tekmi polfinalne skupine je ekipa mlajših dečkov A gostovala v Trebnjem. Obe ekipi sta od samega začetka prikazali borbeno igro v obrambi in atraktivno v napadu. Kljub zelo dobri igri naših fantov, se je prvi polčas zaključil z golom prednosti za domačo ekipo. Drugi del tekme je bil podoben prvemu, vendar v zadnjem delu tekme so naši fantje naredili kakšno napako preveč, kar so igralci Trebnja to izkoristili in zbežali na pet golov prednosti. Koprčani so se trudili, da bi rezultat znižali ali ujeli, vendar ni bilo dovolj časa in domačini so zasluženo zmagali.

RK Trimo Trebnje : RD Koper 25 : 20 (10 : 9)

Zapisnik, MDA, 9.3.Statistika, MDA, 9.3.