Tilen hvala in srečno

Po koncu letošnje sezone se od nas poslavlja še en od domačih fantov, ki so v RD Koper pustili velik pečat. Tilen Sokolič se iz domačega kluba seli v letos četrtouvrščeni klub lige NLB,  RK Gorenje Velenje. Svoje prve rokometne korake je naredil še v Cimosu, z ustanovitvijo RD Koper pa je začel z igranjem tudi v članski konkurenci, v kateri je odigral preko 200 tekem ter dosegel več kot 450 golov. Najboljše levo krilo evropskega mladinskega prvenstva leta 2015 pa se je sedaj odločilo za nov korak v svoji karieri.

Tilnu se zahvaljujemo za vse kar je dal našemu klubu ter želimo v nadaljevanju kariere veliko sreče.

 

Tilen Sokolič: “Rad bi se zahvalil upravi z Aljošo Bertokom na čelu, vsem trenerjem, ki so z mano sodelovali in vsem ki so pomagali, da se je ta zgodba razvijala skozi čas. Hvala vsem soigralcem, strokovni ekipi in prostovoljcem, s katerimi smo pot prehodili skupaj. Hvaležen sem za obilico lepih spominov in dosežkov, ki sem jih skupaj z vami delil od male šole rokometa naprej. V tem času sem izjemno napredoval in odrasel tako rokometno kot tudi osebno. 

Na žalost se je sezona zaključila predčasno. Želel bi si, da bi se lahko od vseh, predvsem pa od navijačev, 12-ih Kopra, ki so nam stali ob strani v dobrem in slabem, poslovil na igrišču. 

Kljub temu, da se bo moja rokometna pot nadaljevala drugod, sem hvaležen da sem lahko nosil barve Kopra.”

 

Aljoša Bertok – predsednik RD Koper: “Tilen je bil v ekipi eden zadnjih igralcev iz naše zlate generacije, ki je ta klub pripeljala do največjih uspehov in trenutnega statusa stabilnega prvoligaša. Z njegovim odhodom se dokončno zaključuje 7-letno obdobje od ustanovitve kluba, v katerem so bili nosilci igre fantje letnika 1996 in 1997. Že letošnjo sezono smo začeli s prehodom na mlajše fante iz domače šole ter talente iz slovenskega prostora, s tranzicijo pa bomo do neke mere nadaljevali tudi v naslednji sezoni. 

Tilnu seveda želim vse najboljše v nadaljevanju njegove športne poti ter se mu zahvaljujem za vse lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Prav tako kot vsem ostalim domačim fantom so tudi njemu v prihodnosti odprta vrata našega kluba.

Tilen srečno.”