Točki ostali v Ormožu

V soboto je naša ekipa igrala tekmo 19. kroga NLB lige na gostovanju v Ormožu. Na pot smo se zaradi poškodbe oziroma bolezni podali brez prvega strelca prejšnjega kroga Tineta Poklarja in levorokega Adama Bratkoviča. V polni dvorani Hardek so nam podporo dajali naši nepogrešljivi Dvanajsti Kopra. Koper je tekmo začel zelo slabo in prvi zadetek, preko Bora Breznikarja, dosegel šele v sedmi minuti. Domačini so z agresivno obrambo in na krilih domačih gledalcev v 21. minuti povedli že za pet zadetkov. Za vodstvo 10:5 je zadel prvi ormoški strelec Tadej Sok. Koper je nato strnil vrste in z boljšo igro, tako v obrambi kot v napadu ter ob pomoči vratarja Đurice, v 27. minuti izenačil na 11:11. Polčas se je zaključil z zadetkom prednosti Jeruzalem Ormoža (14:13).

Drugi del je Koper začel bolje in Muminovič je našo ekipo v 33. minuti prvič popeljal v vodstvo z rezultatom 14:15. Prednost smo zadržali do 42. minute, ko je za izenačenje 20:20 poskrbel krožni napadalec Anže Blagotinšek.  Od tu naprej so sledile črne minute Kopra, saj smo v trinajstih minutah dosegli le dva zadetka, zgrešili tri sedemmetrovke in prejeli rdeči karton. Domačini so v tem času dosegli pet zadetkov, zbežali na tri prednosti, ki jih do konca tekme niso več izpustili iz rok.  Po 60-ih minutah igre smo morali Jeruzalem Ormožu čestitati za zmago. Dve točki sta ostali doma. Najboljša strelca pri Kopru sta bila Andraž Makuc s sedmimi in Sandi Muminovič s petimi zadetki. Pri domačinih je bil najboljši strelec Tadej Sok s kar trinajstimi zadetki, od tega je petkrat zadel iz najstrožje kazni.

S to tekmo je Koper na lestvici zdrsnil na šesto mesto, s točko zaostanka za Ormožem in dvema prednosti pred Ribnico. Pred nami so reprezentančne tekme, ko bomo pesti držali za našo člansko izbrano vrsto v borbi za nastop na Olimpijskih igrah v Parizu. Reprezentančni dres bodo nosili tudi trije otroci našega kluba: Dean Bombač, Aleks Vlah in Staš Slatinek Jovičič. Prva tekma, nasprotnik Brazilija, bo na sporedu že v četrtek ob 21.00 uri. Sledi tekma s Španijo (petek, ob 21.00) in Bahrajnom (nedelja, ob 15.15).

Naslednja tekma naše ekipe je ponovno derbi, saj bomo v petek, 22.3.24, ob 20.15 uri v Areni Bonifika gostili RK Gorenje Velenje. Glede na silno zanimivo končnico državnega prvenstva, ko se za prvaka borita Trebnje in Velenje, se nam ponovno obeta športna poslastica. Ljubitelji rokometa in športa nasploh vljudno vabljeni.

Strelci:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Konjevič 3, Bekrič 1, Moljk 1, Beganovič, Stojanovič, Muminovič 5, Zugan 1, Sanabor, Nadarevič 1, Makuc 7 (2), Kete 3, Breznikar 4 (1);

RK Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Zemljič; Munda 1, Sok 13 (5), Vincek, Žuran 1, Hebar G., Hebar M. 2, Šulek 3, Blagotinšek 1, Bogadi, Pungartnik 5, Krabonja, Kolmančič, Jerenec 2;

Statistika tekme Poročilo RZS Ormož – Koper in posnetek na YT kanalu Tekma Ormož – Koper.

Izjave po tekmi:

Andraž Makuc, rokometaš RD Koper:

“Hardek je pokazal danes svojo moč. Priznam, da smo v tekmo vstopili malo medlo. Porabili veliko energije, da smo se vrnili v ugoden rezultat in povedli, potem pa je prišel v ospredje Hardek, dvignil domačine in nam prinesel poraz. V ključnih trenutkih smo izgubili nekaj žog, kar se je poznalo na koncu na rezultatu. Je pa res, da je v Ormožu vedno težko igrati, to smo videli tudi danes.”

Tadej Sok, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:

“Izjemno pomembna tekma za nas. Zadnje štiri tekme se niso končale po naših željah, zato je ta bila toliko bolj pomembna, da se vrnemo nazaj v formo. Mi smo dali vse od sebe, pričakovali smo, da bo ta tekma izredno težka, predvsem proti Kopru, ki je bil v letu 2024 še neporažen. S trdo obrambo, pametno igro v napadu in seveda z domačo publiko smo na koncu zasluženo zmagali.”