Točki ostali v Trebnjem

V petek, 19.4.24, je igrala članska ekipa RD Koper tekmo 23.kroga proti volilni ekipi NLB lige, RK Trimo Trebnje. Od zadnjega srečanja v polfinalu Pokala Slovenije sta minila dva tedna. Za razliko od te tekme so tokrat Trebanjci hitro pokazali kdo je domačin na igrišču. Začetek tekme je bil še izenačen, naša ekipa je z zadetkom Tineta Poklarja v sedmi minuti celo povedla z izidom 3:4. Od tu dalje pa so igralci RK Trimo Trebnje prevzeli vajeti tekme v svoje roke in kontrolirali ugoden rezultat do konca srečanja. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 17:11 v korist Trebnjega. Drugi polčas je bil rezultatsko praktično kopija prvega, saj je bil delni rezultat do 46. minute izenačen (6:6). Našo ekipo je v igri držal predvsem vratar Đurica. Nato pa je spet sledil padec v naši igri in gostitelji so razliko šestih zadetkov povečali na devet. V zadnji minuti nam je uspelo poraz nekoliko ublažiti. Končni rezultat tekme 30:23 je v zadnji minuti dosegel Andraž Makuc, ki je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec naše ekipe. Takoj za njim pa je s šestimi zadetki Tine Poklar. Sicer pa je bil najboljši strelec tekme, enako kot v polfinalu pokala, Jan Jurečič z devetimi zadetki. Tako so si domačini zagotovili dve točki, ki jih s tekmo več od drugouvrščenega Gorenja ohranjata na vrhu lestvice državnega prvenstva. Naša ekipa si z osvojenimi 26-imi točkami deli šesto mesto z ekipo RD Riko Ribnica.

Strelci tekme s Trebnjem:

RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato; Poklar 6, Konjevič 2, Bekrič, Moljk 3, Beganovič, Stojanovič 1, Muminovič, Zugan 3, Sanabor, Makuc 7 (1), Kete, Breznikar, Bratkovič 1;

RK Trimo Trebnje: Čudič, Herceg; Smolič D., Slatinek Jovičič S. 2, Višček 1, Bulzamini 3, Didovič 3, Jurečič 9 (4), Kotar Ma. 4, Potočnik 1, Udovič, Grmšek 2, Smolič A., Grbič 1, Cingesar 1, Čorsovič 3;

Sicer pa si statistiko tekme lahko pogledate na povezavi Poročilo člani Trebnje – Koper oziroma posnetek tekme na povezavi Posnetek člani Trebnje – Koper.

Izjave po tekmi:

Jaka Moljk, rokometaš RD Koper:

“Pred tekmo smo se zavedali, da Trebanjci veljajo za favorita srečanja ter da se bodo na nas dobro pripravili. To so pokazali že v prvem polčasu tekme in si v prvih tridesetih minutah priigrali šest golov prednosti. V začetku drugega polčasa Trebanjcem ni uspelo prednosti še zvišati, vendar se tudi mi nismo uspeli približati na manj kot pet zadetkov. Po menjavi naše obrambe je igra bolj stekla domačim, ki so na koncu slavili z rezultatom 30:23.”

Jan Jurečič, rokometaš RK Trimo Trebnje:

“S pravim pristopom in motivacijo smo tekmo pripeljali do konca tako kot znamo. Na nasprotnika smo se dobro pripravili in to pokazali že v začetku tekme. V prvem polčasu smo si že priigrali šest zadetkov prednosti, ki smo jo v drugem delu drugega polčasa uspeli še povišati. Dve točki sta tako po dobri predstavi ostali doma.”

 

Naslednjo tekmo državnega prvenstva igra RD Koper že v petek, 26.4.24 ob 19.00 uri, ko prihaja v Bonifika ekipa RK Slovenj Gradec. Ljubitelji rokometa ste na predzadnjo domačo tekmo članske ekipe v tej sezoni vljudno vabljeni.