Točki sta odšli na Koroško

V 9. krogu lige NLB smo žal morali priznati premoč gostom iz Slovenj Gradca, ki so po zelo zanimivi in do konca negotovi tekmi vknjižili nov par točk ter zapustili Koper neporaženi.

Tekma v Areni Bonifika se je začela izenačeno, obe moštvi sta odigrali začetne minute zelo dobro predvsem v napadu saj se je vse do rezultata 5:5 igralo gol za gol. Gostje so si nato uspeli priigrati, po nizu treh zaporednih zadetkov, najvišjo prednost na tekmi (5:8, 6:9), na kar so pa naši igralci odgovorili s svojo serijo zaporednih golov ter hitro prišli do izenačenja rezultata ter celo povedli za dva gola (14:12, 15:13). Prvi polčas se je končal tako kot se je začel – izenačeno (16:16).

V istem tempu sta ekipi nadaljevali tudi v drugem delu, v katerem se nobeni od ekip ni uspelo oddaljit od nasprotnika za več kot gol. Kljub borbeni igri našim fantom ni uspelo priti do občutnejše prednosti, za kar smo bili kmalu kaznovani. Vse do 54. minute je bil rezultat izenačen, nato pa so gostje, po par zgrešenih naših strelih, uspeli spet povesti ter pripeljati tekmo varno do konca – končni rezultat je bil 28:30.

Najboljša strelca pri domačih sta bila Rok Marič ter Grega Krečič (8 golov oba), pri gostih pa se je z največ goli izkazal Rok Cvetko (7 golov).

Kot zanimivost naj povemo, da sta naš igralec Tilen Sokolič ter fizioterapevt Dejan Kumar pred tekmo s strani Rokometne zveze Slovenije prejela plaketo za fair-play potezo meseca septembra, kar je njima in društvu lepo priznanje ter pohvala za igranje in delo v duhu ter vrednotah fair-playa.