Za zadetek prekratki

Včeraj so naši fantje odigrali tekmo 4.kroga NLB lige. Tokrat smo odpotovali v Velenje kjer smo se pomerili s tamkajšno ekipo RK Gorenje Velenje, katere trener in vodja moštva sta tudi naša stara znanca – Zoran Jovičič in Vanja Kralj. Pričakovali smo težko tekmo.

Tudi tokrat naša ekipa ni bila popolna. Aleks Vlah še vedno čaka na opearcijo kolena, po operaciji Ahilove tetive okreva Nejc Poklar, ponovno pa svojim soigralcem ni mogel pomagati niti Nejc Planinc, ki še vedno čuti bolečine v kolenu.

V 1.počasu nismo uspeli slediti hitri in natančni igri domačih rokometašev. Boljši so bili v vseh segmentih igre, obramba ni bila tako črvrsta, čeprav je bil pristop in borbenost na pričakovani ravni. Nekaj zapravljenih strelov iz izdelanih akcij in hitrih protinapodaov domačinov je bilo dovolj, da so nam domačini že v 11. minuti pobegnili na 6 zadetkov prednosti, 8 : 2.

Nato smo zbistrili glave in odločneje pristopili v obrambi. Potrpežljivost in organiziranost se nam je poznala tudi v napadu. Ob zadetku Danija Zugana, v 16.minuti tekme, smo se uspeli približati na 2 zadetka zaostanka, 8 : 6. Zaostanek, ki bi nam v nadaljevanju še omogočal  rezultatski preobrat, smo uspeli držati do odmora, 14 : 11.

V 2.polčasu pa je bila zgodba popolnoma drugačna. Fantje so se na igrišče vrnili polni elana in želje po zmagi. Odlično so zaigrali od prve minute in v 38.minuti tekme domačine ujeli in izenačili, 16 : 16, zadel je Adam Bratkovič. V Velenjski Rdeči dvorani se je nadaljevala izenačena in napeta igra. Gostom smo se uspešno upirali, z agresivno obrambo jim nismo pustili do strela. V vratih se je izkazal Thomas Postogna.

 

Koncentracija Velenjčanov je počasi začela padati, zato je bil v 44.minuti tekme Zoran Jovičič primoran vzeti minuto odmora. Obetala se je napeta končnica. V zadnji minuti smo imeli napad za izenačenje a je strel Krečiča končal mimo gola.  Na koncu so slavili domači rokometaši. Rezultat je bil 23 : 22.

Pri Velenjčanih sta bila najuspešnejša Vlado Matanović in Matic Verdinek, oba s 6 zadetki, pri gostih pa je bil najbolj natančen Adam Bratkovič, ki je zadel kar 8-krat.

V naslednjem, 5.krogu, naš čaka domača tekma. V Areno Bonifika pride ekipa RK Trimo Trebnje.

 


Adam Bartkovič, RD Koper
: “Velenjčani so se na nas dobro pripravili, pričakovali smo težko tekmo. Že v samem začetku smo imeli nekaj kriznih minut. V 2.polčasu smo se pobrali in prijeli tekmo v svoje roke. Narekovali smo ritem celotnega 2.polčasa. Na koncu smo spet imeli krizne minute, morali bi malo boljše stisniti v obrambi in bolj zbrano igrati v napadu. To nas je stalo vsaj točke.”

Zoran Jovičič, RK Gorenje Velenje: “Pride tudi takšna tekma, ko enostavno skoraj nič ne gre po načrtih. V naši igri so se, sploh v prvem delu, pojavljala nihanja. Psihološka prednost je bila ob koncu tekme na naši strani, zato nismo padli, ampak zmagali. V napadu nam nikakor ni steklo, Koprčani, pa so uigrana ekipa in so dosegali lahke zadetke. Vesel sem, da je kljub slabši predstavi zmaga ostala doma in smo dosegli novi dve točki.”

 

RK Gorenje Velenje : RD Koper 23 : 22 (14 : 11)

RK Gorenje Velenje: Grobelnik, Mazej 1, Haseljić 1, Tajnik 1, Špelić 4, Matanović 6, Lpgar, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdonek 6(3), Taletovič, Kavčič M., Kavčič A. 2

Trener: Zoran Jovičič

Izključitev: 2minuti

7-metrovke: 3(3)

 

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 3, Krečič 4, Matijašević 3, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček, Zugan 1, Marić, Stopar, Bratkovič 8(3)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)