Trd boj in minimalen poraz

Na prvi tekmi v novem koledarskem letu smo se v domači Areni pomerili z ekipo Gorenja iz Velenja, lanskoletnimi državnimi podprvaki, ki so po hudem boju skozi celotno tekmo na koncu vendarle zmagali ter tako v 17. krogu lige NLB vknjižili novi dve točki,

Začetek tekme je prinesel izenačeno igro, v kateri sta predvsem v obrambi obe ekipi pričeli zelo dobro, posledica pa je bilo malo prejetih golih na obeh straneh (rezultat 3:5, 17. min). Našim fantom je nato uspel delni rezultat 3:0 ter vodstvo s 6:5, prednosti pa žal nismo uspeli dolgo zadržati. Velenjčani so hitro spet prešli v vodstvo, ki ga do konca polčasa niso več izpustili iz rok (rezultat 10:11, 30. min).

Drugi del so bolje odprli gostje, ki so si s serijo štirih zaporednih golov v 37. minuti priigrali najvišjo prednost na tekmi (rezultat 12:16). Hitro je sledila reakcija naših fantov, ki so v naslednjih minutah spet vzpostavili ravnovesje  na igrišču, kjer je vse do zadnjih minut potekala igra gol za gol. Gostje so se spet malenkost oddaljili prav v zadnjem delu tekme ter vstopili v končnico s prednostjo 3 golov (rezultat 18:21, 51. minuta). Varno prednost so držali vse do konca, ko smo sicer z dvemi zaporednimi goli v zadnji minuti spet zapretili, vendar pa je za preobrat zmanjkalo časa.

Naš najboljši strelec je bil Grega Krečič s 6 zadeti, sledila sta mu Matevž Žagar in Janez Guček (oba 5 zadetkov). Pri Velenjčanih je z zadetki najbolj izstopal Vlado Matanovič (9 zadetkov).

Naslednja domača tekma v Bonifiki nas čaka že to soboto, 8.2., ob 19h, ko v goste prihaja močna ekipa Ribnice.