TRDO DELO NAPROTI RIBNICI

Naše rokometaše to soboto, ob 19. uri, čaka nova težka preizkušnja v Ligi NLB. V sklopu 15. kroga bomo gostovali pri RD Riko Ribnica in se borili za peto zaporedno ligaško zmago.

Preteklo soboto smo suvereno premagali rokometaše RD LL Grosist Slovan z rezultatom 32:29 in tako vpisali četrto zaporedno zmago v Ligi NLB. Trenutno se s 15 točkami nahajamo na šestem mestu lestvice – le tri točke od četrtega mesta, ki vodi v evropska tekmovanja. Sedaj pa nam nasproti stoji ekipa Ribnice, ki s štirimi točkami več zavzema tretjo mesto. Ribničani v tekmo vstopajo s toplo-hladno popotnico, saj so v poslednjih petih tekmah trikrat zmagali in dvakrat izgubili. Poraženi pa so bili s strani MRK Dobova (32:30) in RK Maribor Branik (28:20).

V sklopu letošnje sezone smo se s sobotnimi gostitelji že pomerili – v drugem krogu smo morali priznati poraz s 25:30. V lanski sezoni pa smo bili uspešni v obeh medsebojnih obračunih; na začetku meseca novembra smo v sklopu gostovanja zmagali s 26:30; konec februarja pa smo v Areni Bonifika slavili s 34:32.

Potrebno pa je izpostaviti, da bodo predhodne statistike v soboto nepomembne. Pred nami je popolnoma novo srečanje, kjer bomo poskušali nadaljevati z dobro igro in podlago, ki smo jo vzpostavili v poslednjih mesecih. Fantje trdo delajo in so visoko motivirani naproti sobotnem gostovanju.

Tomislav Špruk, igralec RD Koper:

»Po zmagi na domači tekmi proti Slovanu, nas ta konec tedna čaka tekma proti Ribnici v gosteh; proti zelo neugodni ekipi in zelo težkem nasprotniku. Ampak mi se sto-odstotno pripravljamo in mislim, da smo pripravljeni. Mislim, da bo bila izjemno zanimiva tekma, izenačena. Pričakujem, da smo dovolj kvalitetni in če odigramo po navodilih trenerja, se bomo domov vrnili s polnim izkupičkom in pričakujemo, da bo bilo tako.«

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ