Trebanjci v infarktni končnici odščipnili točko Kopru

Igralci RD Koper so danes v Trebnjem odigrali prvo prvenstveno tekmo v sezoni 2017/18. Polna dvorana v Trebnjem je pričakala koprsko falango na čelu s trenerjem Vujovićem. Sprejem domačinov, ki so se čez poletje okrepili, je bil zelo lep, pred začetkom tekme je župan občine Trebnje Vujoviću predal darilo in mu tako izrekel dobrodošlico.

Obe ekipi sta začeli tekmo previdno, tipaje drug drugo tako, da je bil izid v 8 minuti 1:1. Iniciativo so po zgrešenem strelu Koprčanov prevzeli domačini in povedli. 2 zaporedna zadetka Rapotca sta kljub 3 zgrešenim strelom popeljala goste v vodstvo. Odgovor domačih ni izostal in igra gol za gol se je nadaljevala z dobro igro v obrambi na obeh straneh. Rezultatsko se nobena od ekip ni uspela odlepiti. V 19. minuti sta sodnika dosodila rdeči karton Florjančiču zaradi grobega prekrška nad Krečičem. Minuto kasneje je včeraj najboljši igralec na terenu Jure Vran zabeležil 4 od skupno 15 obramb na srečanju, ko je ubranil 100% priložnost Udoviču. Na drugi strani je bil ravno tako učinkovit domači vratar Urh Brana, ki je uspešno zaustavljal nalete Koprčanov (skupno 14 obramb). V sami končnici polčasa je Vran ubranil 2 pomembna strela in omogočil Rapotcu in Mariću, da sta popeljala Koper na odmor z 2 zadetkoma prednosti pri 10:12.

Drugi polčas se je za Koprčane začel odlično, saj so v prvih 12. minutah z delnim izidom 1:5. Iz lepo izdelanih akcij so zadevali Bratkovič, Gržentić in Vlah. Pri rezultatu 11:17, ko se je marsikomu tekma zdela že zaključena, so igralci Kopra spustili prežo in tako omogočili domačim, da so začeli z nepredstavljivim in nemogočim povratkom. Kljub dobri igri v obrambi žoga v napadu ni in ni stekla tako, da so se Trebanjci vztrajno približevali. V 46. minuti je Vran ubranil strel iz 7. metrov Kotarju. Kljub menjavam Vujović ni uspel zbuditi igralcev Kopra, izključitvi Marića in Matijaševiča sta še dodatno potisnili k tlom gostujoče igralce. Tudi minuta odmora ni prinesla svežine v igro varovancev Veselina Vujovića in gostje so z atraktivnim strelom Cvetka izenačili pri 20:20 v 57. minuti ter minuto kasneje celo povedli. Koprčani so se uspeli vsaj toliko zbrati, da so v zadnji minuti srečanja izenačili in z zanesljivo igro v obrambi uspeli iztržiti vsaj točko na tem vročem in težkem gostovanju.

Delitev točk na tekmi je dobrodošla, saj smo na srečanju videli kopico preobratov in vse 3 opcije (zmaga/poraz domačih in izenačenje) so bile dejansko možne. Trimo, ki se je čez poletje ojačal, je tako napovedal, da bo mešal štrene tudi najmočnejšim ekipam v ligi in, da nihče ne bo zlahka odnesel točk iz Trebnjega.

Koper pa je, na drugi strani, odigral verjetno najslabšo tekmo v zadnjem mesecu dni. Pogrešali smo sproščenost, lahkotnost zunanje linije v napadu, kjer so bili zunanji igralci premalo agresivni medtem, ko velja pohvaliti igro v obrambi, saj smo prejeli v povprečju 10 golov na polčas. V tednu, ki je pred nami bo potrebno strniti misli ter odpraviti te napake in se pripraviti na Maribor, ki prihaja v Koper naslednjo nedeljo.