TRI V VRSTO

Naši rokometaši so danes v Areni Bonifika zabeležili še tretjo zaporedno zmago. Z rezultatom 30:23 smo bili boljši od ekipe RD Urbanscape Loka.

Štiri dni po suvereni zmagi proti ekipi RK Jeruzalem Ormož, je bila Arena Bonifika ponovno prizorišče Lige NLB. Začetek srečanja je zaznamovala solidna obrambna igra obeh ekip, saj sta prvi gol dosegli po štirih minutah, ko je sodnik gostom dosodil sedem-metrovko. Staš Slatinek Jovičić nas je po 16 minutah igre, z golom čez celotno igrišče, zapeljal v vodstvo s 7:6. Naši fantje so nato dvignili tempo igre in do konca prvega polčasa povedli z rezultatom 13:10.

Na začetku drugega dela tekme smo si z gosti iz Škofje Loke redno izmenjavali zadetke. Ključna sta bila dva protinapada, ki sta ju zaključila Bor Breznikar in Matevž Žagar; z njima smo prešli v suvereno vodstvo, s katerim je postalo jasno, da bo zmaga ostala doma. Tekma se je zaključila z rezultatom 30:23.

Po dveh zaporednih domačih obračunih je, v soboto, ob 18. uri, na sporedu tekma v Ljubljani, kjer nas bo gostil tamkajšnji MRK.

RD Koper : RD Urbanscape Loka 30:23 (13:10)

RD Koper: Poklar 5, Kete 4, Breznikar 4, Pavlović 4, Žagar 4, Marić 3, Slatinek Jovičić 3, Makuc 2, Sanabor 1, Muminović, Morato, Dolenc, Konjevič, Jelovčan, Smolnik, Štavar, Moljk.

Uroš Rapotec, trener RD Kopra:

“Vedli smo, da je ekipa Loke zelo neugodna. Od prve minute smo poskusili vsiliti naš tempo in način igranja. Na začetku smo se malo lovili, ampak mislim, da smo skozi celotno tekmo igrali pametno. Obramba na nivoju in mislim, da zaslužena zmaga.”

Staš Slatinek Jovičić, igralec RD Kopra:

“Tekmo smo odprli slabše kot smo pričakovali. Borili smo se gol za gol. Lahko bi že na začetku povedli, ampak jih je golman držal v igri. Drugi polčas smo začeli malo drugače; tudi njihov golman ni bil na nivoju kot v prvem polčasu – tako smo se odcepili in povedli z visoko razliko. Naš golman je nato obranil par penalov, tako, da smo uspeli zadržat razliko in zmagali tekmo.”

FOTOGALERIJA

LESTVICA