Turnir Ferlach, 16.8.2019

V pripravljalnem obdobju smo se udeležili mednarodnega turnirja v avstrijskem Ferlachu. Pomerili smo se z domačo ekipo SC Ferlach in hrvaško RK Dubravo iz Zagreba. Naslednja tekma pripravljalnega obdobja nas čaka že v sredo, 21.8., ko bomo v koprsko Bonifiko pripotovali drugoligaši iz MRK Ljubljane, nato pa se konec tedna odpravljamo na drugi mednarodni turnir na italijansko Sardegno.

Prva tekma : SC Ferlach (AT)

Tekmo smo dobro začeli in si takoj priigrali dva zadetka prednosti, 10. min, 4 : 2. Vendar so domačini z nekaj lahkimi zadetki iz protinapadov hitro obrnili rezultat sebi v prid, 17. min, 6 : 7. Prednost enega ali dveh zadetkov so domači držali skozi celoten prvi polčas, ki se je na koncu končal z rezultatom 12 : 13.

Prve minute drugega polčasa so spet prinesle izenačeno igro, saj je še v 15. minuti bil rezultat poravnan na 17:17. Nato je žal sledil padec v naši igri, kar je domača ekipa izkoristila z delnim rezultatom 11:5 ter pripeljala tekmo mirno do konca – končni rezultat 22:28.

Potrebno je omeniti, da smo, zaradi manjših poškodb iz preventivnih vzrokov, celoten turnir odigrali brez Roka Marića, Matevža Žagarja in Nejca Planinca.

Tekme so se igrale 2 x 25 min.

 

Druga tekma : RK Dubrava (CRO)

Drugo tekmo na turnirju so bolje začeli nasprotniki iz Zagreba, ki so s trdo igro v obrambi uspešno prekinjali naše napadalne akcije, kar je tudi pripeljalo do zaostanka v začetnih minutah prvega dela, 14. min, 5 : 8. Nadaljevanje je bilo nato veliko boljše, saj smo s hitro in kombinatorno igro do konca polčasa uspeli zaostanek skoraj izničiti. Na odmor smo odšli le z zadetkom zaostanka, 11 : 12.

Drugi del smo odprli veliko boljše kot prvi polčas. Z delnim rezultatom 5 : 2 smo v prvih desetih minutah povsem preobrnili potek tekme. Varno prednost treh oz. štirih zadetkov smo držali vse do konca. Tekma se je končala z rezultatom 25 : 23 za naše fante.