Turnir Milano, Cassano Magnano

Zadnji vikend pred začetkom novega šolskega leta, so se 3 ekipe mlajših selekcij RD KOPER, odpravile na tradicionalni turnir v Milano, natančneje v Cassano Magnano. Vse ekipe so se prijavile v višjo kategorijo po letnikih, da bi si zagotovili močnejše nasprotnike in optimalno izkoristili prijateljske tekme pred začetkom prvenstva.

Ekipa starejših dečkov, letnik 2004, je odigrala 4 tekme in ni uspela premagati nobenega nasprotnika, vendar si po besedah trenerja Željka Zirduma, zaslužijo vse pohvale za prikazane igre. Še posebno v prvih polčasih so odigrali dobro, držali stik z močnejšimi in večjimi vrstniki, kateri pa so v nadaljevanju tekem upravičili premoč v višini in moči in premagali, sicer zelo borbene Koprčane. Na tekmah so priložnost dobili vsi igralci in jo tudi zelo dobro izkoristili, kar je lep obet pred prvimi uradnimi tekmami.

 

Ekipa starejših dečkov B (l. 2005), s trenerjem Leonom Benuličem, je na turnirju tudi tekmovala proti starejšim vrstnikom. Odigrali so 4 tekme, 2 zmagali, 1 neodločeno in 1 poraz. Ekipa je vsekakor pokazala borbeno in hitro igro, nekoliko je šepala le realizacija pri strelih na gol, kar pa bomo še popravili do začetka prvenstva. Trener Benulič je še omenil da bi res pohvalil vse igralce za pravi pristop na igrišču in tudi izven njega

 

Tudi ekipa kadetov je igrala 4 tekme proti starejšim nasprotnikom in prikazala pravi obraz in se vrnila v Koper s 3. mestom. Prva tekma proti fizično močnjšim igralcem RK Bijeljine je poleg poraza, pustila tudi nekaj poškodb, vendar so vsi igralci dokazali trenerju Viliju Banu, da lahko računa na vse. Poseben poudarek na tem turnirju je bila priprava na tekmo, priprava na nasprotnika, tudi z video analizo, kar se je na koncu v tekmi za 3. mesto tudi obrestovalo.

 

Čestitke vsem igralcem in trenerjem za prikazano na turnirju in želimo vam uspešen začetek prvenstva.

Z rezultati vseh selekcij vas bomo ažurno obveščali v naših novicah.

 

Forza Koper