Uradna predstavitev članske ekipe RD Koper

Danes se je tudi uradno predstavila članska ekipa RD Koper, ki se bo potegovala za vrh lestvice v prihajajoči sezoni 2017/18. Predstavitev za medije in javnost je potekala v sejni dvorani Pretorske palače, kjer je igralce, strokovni štab in upravo sprejel župan MOK g. Boris Popovič. Uradne predstavitve se je udeležil tudi g. Dejan Hrvatin, vodilni mož PE Koper našega generalnega pokrovitelja Zavarovalnice Sava.

Domače barve bodo branili:

Vratarji: Jure Vran, Blaž Vončina, Martin Kocjančič

  • Igralci: Uroš Rapotec (kapetan), Žiga Smolnik, Adam Bratkovič, Nino Gržentič, Aleks Vlah, Dani Zugan, Grega Krečič, Jaka Moljk, Dean Dolenc, Tilen Sokolič, Marko Matijaševič, Nejc Planinc, Janez Guček in Rok Marić

Strokovni štab: Veselin Vujović (glavni trener), Vanja Kralj (pomočnik trenerja), Saša Roganović (trener vratarjev), Zlatko Vlah (vodja moštva) in Nick Jurdana (fizioterapevt)

Vsi sodelujoči so poudarili pomen, ki ga ima RD Koper za samo mesto Koper z okolico kot institucija, ki skrbi za razvoj športa in prepoznavnost Kopra v Sloveniji in širom po svetu in izrazili željo in namen po nadaljnjem skupnem sodelovanju in pomoči pri razvoju in nadaljnji rasti društva:

Boris Popovič (župan MOK): “Veseli smo, da imamo v Mestni občini Koper tako uspešen klub, ki nadaljuje delo predhodnika (RK Cimos Koper op.p.) tako kar se tiče nastopanja v članski kategoriji kot dela z mladimi. Mislim, da je prihod Veselina Vujovića nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo za nadaljnji razvoj rokometa v Kopru. Tudi v nadalje bomo pomagali in podpirali mlade rokometaše, ki zastopajo Koper in ga postavljajo visoko na lestvici rokometnih mest v Sloveniji in v Evropi.”

Aljoša Bertok (predsednik RD Koper): “Hvaležni smo Mestni občini Koper in županu g. Borisu Popoviču za izkazano podporo in pomoč, ki nam jo nudijo že od samega začetka, saj imamo vrhunske pogoje za vadbo in posledično razvoj in rast društva. Brez podpore MOK ne bi dosegli vsega tega kar smo v tako kratkem času in želim si, da bi se naše sodelovanje še nadgradilo. Brez podpore obeh akterjev – Mestne občine Koper in našega generalnega pokrovitelja Zavarovalnice Sava najverjetneje ne bi uspeli pridobiti na svojo stran Veselina Vujovića. Fantje (igralci), strokovni štab in uprava se tega dobro zavedamo, zato vsi trdo delamo z namenom doseganja čim boljših rezultatov v sezoni, ki je pred nami.”

Veselin Vujović (glavni trener RD Koper): “Koper je čudovito mesto, v katerem sem se odlično znašel. Zame je prihod v Koper predstavljal velik izziv, saj je ekipa mlada in je tu potrebno še mnogo postoriti. S fanti trdo delamo in se pripravljamo na prihajajočo sezono. Realno gledano lahko pričakujemo, da bomo čez kako sezono naskakovali sam vrh in se borili za naslov državnega prvaka in igranje v Evropi. Do tega je pa še daleč, o tem bomo govorili, ko bo čas za to. Zdaj smo na začetku zgodbe in čaka nas še ogromno dela za priti do tja, kamor želimo. Prepričan sem, da se bo o tej ekipi še dosti govorilo.”