URADNI ZAKLJUČEK SEZONE 2021/22

V soboto, 25. junija 2022, smo uradno zaključili rokometno sezono 2021/22. Tradicionalno smo konec sezone proslavili v obliki Dneva rokometa.

Dan rokometa je zaznamovalo ogromno dobre volje, zabave, druženja in seveda rokometa. Dogodek se je otvoril s šolskim rokometom. Turnir mini rokometa so se udeležili otroci iz vseh dvanajstih šol v Mestni občini Koper in iz Ankaranske osnovne šole. Sledila je tekma Predselekcije in Mlajših dečkov C; medtem pa je tudi potekal srečolov, kjer je bila vsaka srečka dobitna. Sodelujoči so lahko dobili vse od raznolike klubske opreme do prenosnega računalnika. Sledili sta tekmi, kjer sta se pomerili selekciji Mlajši dečki B in Mlajši dečki A, ter selekciji Starejši dečki B in Starejši dečki A.

Po krajšem odmoru smo pričeli z uradnim delom, ki je bil v znamenju državnih mladinskih prvakov. Na sporedu je bila podelitev medalj in pokala, ter krajša govora člana uprave Aljoše Bertoka in predstavnice MOK Jasne Softić. Po uradnem delu je bila na sporedu tekma, kjer so se pomerili Kadeti in Mladinci. Kot vsako leto smo nato Dan rokometa zaključili z revijalno tekmo, kjer smo bili priča zabavi, a vselej borbi med člansko ekipo in člani društva.

 

Izjemno ponosni smo na vse naše selekcije – od Predselekcije pa vse do Članske ekipe. Zato smo pripravili hiter pregled sezone in uspehov vseh naših rokometašev:

  • MLAJŠI DEČKI: Za mlajšimi dečki je odlična sezona, v kateri so pokazali svoje kvalitete. Mlajši dečki A so sezono zaključili z enim samim porazom in obenem slavili na številnih turnirjih Mlajši dečki B pa so državno prvenstvo zaključili brez poraza in prav tako osvojili raznolike pokale. Na turnirju v Rovinju pa so zasedli končno drugo mesto.
  • STAREJŠI DEČKI: Selekciji Starejših dečkov imata za seboj odlično sezono, katere vrhunec je bil velikonočni turnir v Pragi. Starejši dečki A so sezono v državnem prvenstvu zaključili na končnem sedmem mestu. Nikakor pa ne moremo pozabiti na uspeh, ki so ga dosegli v Pragi, kjer so osvojili prvo mesto na velikonočnem turnirju. Starejši dečki B pa imajo za seboj prav tako uspešno sezono, v sklopu katere so v državnem prvenstvu dosegli končno 14. mesto. 
  • KADETI: Letos sta v državnem prvenstvu tekmovali dve kadetski selekciji – Kadeti A in Kadeti B. Kadeti A so sezono zaključili na končnem 13. mestu, oz. na prvem mestu v drugi ligi. Kadeti B pa so bili 18.
  • MLADINCI: Za konec pregleda mlajših selekcij so na sporedu naši državni prvaki – mladinci. Kakovost, zagnanost in ekipni duh. Mladinska selekcija je letos osvojila prvo mesto v državnem prvenstvu.

 

FOTOGALERIJA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ