Uroš Rapotec debitiral z zmago

Po burnem vikendu in napornem tednu nas je danes čakala tekma 6.kroga 1.NLB lige. Fantje so se odpravili na gostovanje k novincu lige, RK Dol TKI Hrastnik. Dolani so v letošnji sezoni že pokazali, da znajo bit neugoden nasprotnik, medtem ko pa našim ni šlo vse po načrtih. Na trenerskem stolčku je debitiral Uroš Rapotec. Minuli teden je opravil prve treninge in igralce dobro pripravil na današnji dvoboj.

Že od samega začetka je bilo jasno, da bo Uroš Rapotec stavil na hitrejšo igro. Obramba je delovala solidno in dovolj agresivno. Zgrešeni čisti streli (7 samo v prvem polčasu) pa so bili glavni razlog, da so domačini v 12. minuti vodili za 4 zadetke, 6:2. Naši fantje pa so ostali zbrani in držali so se navodil trenerja. Počasi a vztrajno je prednost domačinov kopnela in v 29. minuti je kapetan Žiga Smolnik, ki že kaže vtise leaderja, izenačil na 10. Sledil je zadetek Nejca Planinca za naše prvo vodstvo in izenačenje Roka Pintarja. Na odmor sta ekipi odšli pri izidu 11:11.

Hiter tempo, ki smo ga držali tudi v začetku drugega polčasa je obradil sadove in nam prinesel občutnejšo rezultatsko prednost.  Z delnim izidom 0:4 smo v 47. minuti povedli za 5 zadekov, 15:20.  Kljub nekaterim nevšečnostim za zapisnikarsko mizo, je naša klop uspela obdržati mirno kri ter uspešno nadzorovati igro na parketu. Sledile so minute raztrgane igre na obeh straneh. Gostitelji so poskušali v zadnjih minutah, s trdnejšo obrambo prevesiti tehnico na svojo stran, vendar se bližje kot na 2 zadetka niso približali. Omeniti velja še 2 rdeča kartona, pri domačih ga je prejel Luka Koprivc zaradi nešportnega udarca nad Grego Krečičem, kateri je v drugem polčasu dosegel 5 od svojih skupnih 6 zadetkov in zaradi poškodbe ni več stopil na igrišče. Pri Koprčanih ga je za nekoliko bolj blag prekršek prejel Tilen Sokolič. Vse dvome o zmagovalcu je v 60. minuti razblinil Marko Matijaševič s svojim četrtim zadetkom. Tekma se je končala s prvo zmago Koprčanov v letošnji sezoni, rezultat v Dolanki je bil 23:26.

Pri naših pa sta bila najbolj natančna Grega Krečič, s 6 zadetki, in Adam Bratkovič, s 5 zadetki. Pri Dolanih sta bila s 4 zadetki najuspešnejša Amal Ajdari in Matic Grušovnik. 

Na današnji tekmi je bil v vlogi pomočnika trenerja Leon Benulič, kateri večino naših igralcev zelo dobro pozna saj jim je bil trener v mlajših selekcijah in ima velike zasluge za njihovo rokometno znanje. Rapotec si je na klopi zaželel tudi trenerja vratarjev Jureta Vrana, da je samostojno vodil čuvaje naše mreže.

Pred nami je pravi rokometni teden. Že v sredo, 17.10. ob 20:15, nas čaka prestavljena tekma 1.kroga. V Areno Bonifiko prihajajo državni prvaki, ekipa RK Celja Pivovarne Laško. V soboto, 20.10. ob 19:00, pa v Areno Bonifika pride ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica.

RK Dol TKI Hrastnik : RD Koper 23 : 26 (11 : 11)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 3, Klepej 3(2), Ajdari 4, Grušovnik 4, Zore, Pintar 1, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek, Ramič 3, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Nunčič, Koprivc 2

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

RD Koper: Haseljić, Grlj, Mijatovič, Dolenc, Krečič 6, Matijaševič 4, Postogna, Moljk 1, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček, Zugan, Marić, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 5(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 14minut

7-metrovke: 1(4)