Uspešen vikend mlajših selekcij

Minuli vikend so s tekmami državnega prvenstva nadaljevale vse mlajše selekcije, prosti so bili le mladinci in mlajši dečki A.

STAREJŠI DEČKI A

V drugem krogu smo gostili ekipo MRK Nova Gorica. V skladu s pričakovanji smo bili priča borbeni in negotovi tekmi do zadnjega sodnikovega žvižga. Razen v začetnih desetih minutah, je naša ekipa vodila skozi celotno tekmo, vendar se fantje iz Nove Gorice niso predali do zaključka tekme.

Tekmo so bolje odprli gostje in držali prednost dveh golov do 10. minute. Nato smo jih s strnjeno in kolektivno obrambo ter posledično nekaj obrambami golmana na sredini prvega polčasa ulovili in prešli v vodstvo. Gostom pa je uspelo do konca prvega polčasa rezultat izenačiti.

Praktično na enak način je potekal tudi drugi polčas, naše vodstvo za 4 gole do 46.minute in zgarana zmaga za gol na koncu tekme.

Tokrat nam je uspelo napake v napadu popraviti z dobro obrambno igro, saj smo prejeli le 18 golov. Tu je v ključnih delih tekme dobro deloval naš centralni blok (Frank, Kocjančič, Ganz, Štravs). O naši borbenosti pričajo tudi dosojene 7-metrovke, 4 v korist Nove Gorice in nobena v našo korist, kakor tudi izključitve igralcev, 4 na naši strani in nobena na strani gostov. Med strelce se je vpisalo 7 naših igralcev, najboljša med njimi sta bila Žiga Štravs s 7 goli in Lorenzo Ganz s 4. Pri gostih jih je 8 dosegel Žiga Mugerli. Čokolado za naj igralca naše ekipe pa je prejel Amel Hamzagič, ki je pokazal zelo dobro igro v obrambi.

V naslednjem krogu nas čaka primorski derbi in gostovanje v Izoli.

RD Koper : MRK Nova Gorica 19 : 18

 

STAREJŠI DEČKI B

Ekipa starejših dečkov B je odigrala še drugo tekmo na domačem parketu. V goste je prišla ekipa iz Nove gorice, ki se je v prvem polčasu predstavila z disciplinirano igro v napadu in borbeno igro v obrambi. Naši fantje so bili v začetku tekme v napadu preveč neučakani pri metih na gol, saj so prehitro in netočno zaključevali večinoma individualne akcije, v obrambi pa ob ob neuspelem prestrezanju podaj omogočili nasprotniku nekaj lahkih zadetkov.

Po minuti odmora, ko je trener zahteval bolj odgovorno igro tako v obrambi, kot v napadu in opravljenih nekaterih menjavah, je prednost do konca tekme le še naraščala. Boljši del igre je bila predvsem čvrsta obramba, kjer sta ob pomoči ostalih zelo dobro igrala Max Kolenc in Vid Furlan.  To je omogočalo ekipi hitre prehode v proti napade.  Igra v napadu je bila bolje organizirana, tako da so zunanji igralci prikazali nekaj lepih asistenc krožnemu napadalcu, ter strelov z razdalje, ki so vedno našli pot do nasprotnikove mreže.

V igri se  še vedno pozna neuigranost posameznikov pri sodelovanju s soigralci na drugih igralnih mestih, ter slabša izvedba posameznih elementov igre, kar bomo na prihajajočih treningih izboljševali.

Sicer pa pohvale ekipi za borben pristop, fair-play igro in medsebojno spodbujanje med  tekmo.

RD Koper : MRK Nova Gorica 28 : 11

 

MLAJŠI DEČKI B

RK Duplje/Radovljica : RD Koper

Začetek je bil boljši kot na uvodni tekmi proti sosedom iz Izole. 

Napake storjene na tekmi z Izolo smo na treningih popravljali in na zečetku tekme z Dupljami/Radovljico pokazali, da smo  napredovali. Izboljšala se je obramba, a kljub temu smo vseeno dopuščali preveč prostora domači ekipi, katera je prihajala do lahkih strelov iz črte. Fantje so slabo čuvali svoj prostor in med seboj niso dobro sodelovali.

V napadu je ekipa lepo igrala in prišla do lepih pozicij za strel, ki pa jih nismo uspešno zaključevali. 

Žal smo tudi zgrešili kar  4 proste strele.

Dela imamo še veliko, ampak smo na dobri poti, da fantje pokažejo kaj vse znajo. 

 

RD Koper : RK Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina

Drugo tekmo turnirja smo začeli s spremenjeno ekipo v primerjavi s prvo tekmo. Možnost za dokazovanje so  tako dobili vsi igralci. Prav vsi so tudi upravičili so pričakovanja trenerja in odigrali kot smo bili dogovorjeni.  

Storjene napake so podobne tistim iz prvih tekem sezone, tako da je jasno kaj je potrebno dodelati in odpraviti. Na treningih se bomo trudili, da te napake odpravimo in postanemo boljši. 

 

KADETI

RD Koper : MRK Nova Gorica 34 : 26