Uspešen vikend mlajših selekcij

Poleg pestrega dogajanja na reprezentančnem nivoju so zanimive in pomembne prvenstvene tekme pretekli vikend odigrale tudi ekipe rokometne šole RD Koper.

 

KADETI:

Kadetska ekipa je v nedeljo doma odigrala zaostalo tekmo 3.kroga finalne skupine proti drugouvrščeni ekipi RK Dobova. Tekma je bila ena odločilnih za dosego končnega 13. mesta v državnem prvenstvu. Prvi polčas se je zaključil z vodstvom Dobove 13:15. Gostje so prednost ohranjali praktično do konca tekme, ko je našim kadetom uspelo doseči dva zaključna zadetka in s tem neodločen rezultat 25:25. Z osvojeno točko naša ekipa ohranja prvo mesto na lestvici pred zaključnima dvema krogoma. Že prihodnjo nedeljo sledi povratna tekma v Dobovi, kjer lahko pričakujemo izenačeno in borbeno tekmo do zadnjega sodnikovega žvižga.

3.krog Finale 13.-18. mesto: 12.5.2024, ob 15.00, Arena Bonifika:

RD Koper – RK Dobova 25:25

Poročilo kadeti Koper – Dobova

 

STAREJŠI DEČKI A:

V tekmi 3.kroga polfinalne skupine državnega prvenstva je ekipa SDA gostila vrstnike iz RK Frankstahl Radovljica. Na Bonifiki je domača ekipa takoj prevzela pobudo v svoje roke in že v prvem polčasu z rezultatom 16:6 odločila zmagovalca tekme. Končni rezultat je bil 28:13. Ekipa SDA je s tem ohranila lepe možnosti za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva. V zadnjem krogu polfinalne skupine A bo ekipa v nedeljo gostovala v Trebnjem.

3.krog Polfinale skupina A: 12.5.24, ob 13.00, Arena Bonifika:

RD Koper – RK Frankstahl Radovljica 29:13

Poročilo SDA Koper – Radovljica

 

STAREJŠI DEČKI B:

Ekipa SDB je gostovala v Stični, kjer je v tretjem krogu polfinalne skupine odigrala derbi skupine z ekipo RK Sviš Ivančna Gorica. Domača ekipa je boljše odprla tekmo in ohranjala vodstvo skozi celoten prvi polčas in vse tja do 34. minute. Nato je sledila izvrstna igra naše ekipe, ki je v štirih minutah dosegla delni izid 0:6 in tako prešla v vodstvo 17:22. Do konca tekme je uspelo domačinom zaostanek zmanjšati, vendar sta točki vseeno odšli z nami v Koper.   Ekipi SDB se je tako že en krog pred koncem rednega dela prvenstva uspelo uvrstiti na zaključni turnir, kjer se bodo najboljše štiri ekipe pomerile za naslov državnega prvaka. Za tak uspeh in za izkazano predanost rokometu lahko fantom že sedaj iskreno čestitamo. V zadnjem krogu polfinalne skupine A v Koper prihaja ekipa MRK Krka.

3.krog Polfinale skupina A: 11.5.24, ob 10.00, OŠ Stična:  

RK Sviš Ivančna Gorica – RD Koper 26:27

Poročilo SDB I.Gorica – Koper

 

Vsem ekipam čestitamo za prikazano igro. Nov paket tekem mlajših selekcij je na sporedu že prihodnji vikend. Več o tem pa v enem od prihodnjih člankov.

 

FORZA KOPER!!!