Uspešen vikend mlajših selekcij

V soboto smo si lahko v domači Areni Bonifika ogledali pravi rokometni praznik. Zaigrale so prav vse mlajše selekcije (izjemoma ekipa mladincev je imela prost vikend) in tudi vse, le ekipa mlajših dečkov A, zasluženo slavile.

KADETI

Prva tekma drugega dela državnega prvenstva med RD Koper in RK Trimo Trebnje je postregla z izjemno igro naših kadetov. Ekipi sta se v prvem polčasu izmenjevali v vodstvu, nobena ekipa pa si ni priigrala več kot gol ali dva prednosti. Hladen tuš smo doživeli že v 20. minuti,  ko je bil zaradi tretje kazni izključen najboljši strelec in steber domače obrambe Klej Sanabor.

Trener Vili Banje bil prisilen takoj odreagirati in z menjavo taktike vzpostaviti nov sistem igre. Igralci so v nadaljevanju tekme dosledno izpolnjevali navodila trenerja. Ne le da je bila ekipa na igrišču enakovredna, s svojo borbenostjo in odličnimi obrambami vratarja Jakoba Morata (16) , se je po izenačenem rezultatu v 42. minuti razlika povišala na plus osem zadetkov razlike. Gostje se kljub vodstvu Koprčanov niso predali. Veliko skrbi sta ekipi povzročili tudi poškodbi Kristjana Atanasovain vratarja Jakoba Morata. Zahvaljujoč zdravstveni oskrbi Andreja Stipaničasta oba igralca lahko ekipi pomagala tudi v nadaljevanju.

Požrtvovalnost igralcev je v zadnjih minutah pričakovano terjala svoj davek, ko so nekoliko pošle moči in koncentracija. Gostje so se tik pred iztekom tekme uspeli približati na dva zadetka zaostanka. Z rezultatom 34 : 32 so zmago slavili naši kadeti.

Vsi igralci si za igro in pristop zaslužijo najvišjo oceno.

 

RD Koper : RK Trimo Trebnje 34 : 32 (16 : 15)

RD Koper Sanabor 2, Furlan 8, Pribac, Šau 1, Atanasov 7, Muminović 13, Ujčič, Cergolj, Delfar 1, Makuc 2 (1).
Vratarja: Morato in Masič

Trener: Ban Vili

7-metrovke: 1 (1)

Izključitve: 8 min

RK Trimo Trebnje: Jevnikar, Metelko 5 (1), Rezelj 3, Mlakar 5 (1), Čulk 8(1), Erman, Pangrc  9 (2), Gole 2, Dular

Vratar: Gaberc

Trener: Butkovec Tim

7-metrovke: 5 (8)

Izključitve: 10 min

Rdeči karton: Čulk Alen

 

STAREJŠI DEČKI A

Starejši dečki A so odigrali prvi krog četrtfinala skupine C, kjer smo se pomerili z ekipo iz Sevnice. Glede na prejšnje tekme smo malo spremenili taktiko kar se je obrestovalo. Goste smo presenetili z menjavo srednjega zunanjega. Andreja Makovca je zamenjal Bor Moljk. Na poziciji desnega zunanjega igralca, pa je začel Samo Černe,kateri večinoma igra na poziciji krožnega napadalca. Zamenjava se je obrestovala. Černe se je ponovno izkazal kot nevaren strelec iz vseh pozicij, Moljk pa je dobro zamenjal Makovca kot organizatorja igre in dobro vodil ekipo. Svoja vrata pa je zaklenil mladi Lukas Lampe,kar so fantje znali dobro izkoristiti. Po 15.minutah igre smo ponovno postavilo standardno postavo na svoja mesta in razlika  je še rastla. Polčas se je končal z rezultatom 14:8.

Drugi polčas je igra še bolj stekla in razlika se je iz minute v minuto povečevala. Granitna obramba naših fantov je posledično povečevala tudi prednost na semaforju. Izkazali so se prav vsi fantje, pohvaliti pa je treba tudi mladega LukoJevšinkain NikaMontaniča, kateri je z svojo hitrostjo tekmeca z lahkoto pretekel in pripravil nekaj lepih akcij ter zabil tudi nekaj lepih golov ter krilnega igralca Maja Morela.Končni rezultat 32 : 17 pa je pokazatelj trdega dela na treningih.

Naslednja tekma nas čaka proti vrstnikom iz Metlike.

RD Koper : RK Sevnica 32 : 17 (14 : 8)

RD Koper: Frank, Makovec 5, Nadarevič 6, Dogandijev, Moljk, Logar 1, Stojanovič, Franič 1, Tepić, Černe 8, Trajkovski 1, Lampe, Jevšinek 2, Morel 5, Montanič 3(1), Koradin

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

RK Sevnica: Petan, Lisec 3, Samec 3, Hochkraut 3, Šalamon, Dragar, Miljanović, Krajnc, Jazbinšek, Vurnek 1, Fatić 6, Krnc 1, Zbašnik, Češek

Trener: Lovro Zabašnik

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 0(3)

 

STAREJŠI DEČKI B

Tekmo so začeli bolje domači igralci, ki so povedli, nato pa prednost povečali na šest golov. Še največja  uganka za domača vratarja sta bila krilna igralca, ki sta z dobro realizacijo preprečila, da se domača ekipa ni rezultatsko še bolj oddaljila. Ob zaključku prvega polčasa je ostrina domače obrambe popustila, pa tudi napad ni bil več tako učinkovit. Prednost šestih zadetkov je skopnela na tri gole. V drugem polčasu je rotacija igralcev izboljšala igro v domači vrsti, tako da je prednost ponovno narasla na šest zadetkov (20 : 14). Soigralce je tudi tokrat dobro razigraval Nik Montanič, ob tem, da je bil tudi sam nevaren za nasprotnikov gol. Igro v obrambi je uspešno povezoval Luka Jevšinek, ki je zaigral na položaju levega zunanjega igralca. Pogrešali smo več asistenc krožnimi napadalcem, ter strele z razdalje. Ekipa ima v posameznikih, ki kažejo veliko boljše igre na treningi, kot na prvenstvenih tekmah, še velike rezerve.

RD Koper  : MRK Nova Gorica 23 : 18 (12 : 9)

RD Koper: Montanič  6, Lampe, Mučič, Jevšinek 6(2), Britošek 1, Apollonio 1, Morel 3(2), Gošev, Štrekelj, Simčič 2, Bedene 2, Kukanja 2, Geršak

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(4)

MRK Nova Gorica: Lozar 4(2), Volčanšek 3(2), Peterlin-Gorjan 3, Stojkov 2, Zavrtanik 3, Prohan 2, Ferjančič, Mugerli 1(1)

Trener: Andrej Pajntar

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 5(5)

 

MLAJŠI DEČKI A

V soboto se je v dvorani Bonifika odvijala zadnja prvenstvena tekma Primorskega dela. Nasproti sta si stali ekipa Kopra in Logatca.

Tako v obrambi, kot tudi v napadu je bolje začela domača ekipa in tako povedla s 4 : 0. Nasprotnik se je v naslednjih minutah nekoliko zbral in se do konca prvega dela prebližal na dva zadetka zaostanka.

Tudi v drugem delu so bili koprski igralci večino časa v vodstvu, vendar pa so v zadnjem delu tekme sledile črne minute domače ekipe, kar je ekipa iz Logatca izkoristila in povedla ter zmagala.

To je bil prvi letošnji poraz naših fantov. Kljub temu, ostajajo in zaključujejo prventvo Primorskega dela na prvem mestu. V naslednjih dneh, bodo fantje izvedeli, katere ekipe jim bodo stale nasproti v polfinalni skupini državnega prvenstva.

RD Koper : RK Kronos 16 : 18(8 : 6)

RD Koper: Moljk, Gregorovich, Frank 3(1), Franičevič 2, Šuber, Tomažič 1, Hajdinjak 1, Kocjančič 1, Ganz, Piantoni, Furlan 3, Erjavec 2, Matijašević 1, De Faveri, Pevc, Štravs 2

Trener: Matej Kleva

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

RK Kronos: Pogorelec, Kamnikar Matic, Kamnikar Matej 1, Šebalj 1, Povšič, Majcen, Tekavčič 1, Ileršič, Živanić, Orač-Istenič 2, Pepelnak, Puc 13(5)

Trener: Nedeljko Ribič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 5(5)

 

MLAJŠI DEČKI B

V zadnjem krogu prvega dela prvenstva smo odigrali domačo tekmo proti ekipi

iz Logatca. Zaradi velike razlike v kakovosti je bil zmagovalec znan že v naprej.

Domačini so hitro povedli in z dobro igro v prvem polčasu gostom dovolili samo dva zadetka. V nadaljevanju so priložnost dobili še ostali igralci. Tekma se je končala s slavjem domače ekipe, 31:11. Sedaj sledi kratek enomesečni odmor, nato pa nadaljujemo s tekmovanjem v polfinalni skupini.

RD Koper: RK Kronos 31 : 11(18 : 2)

RD Koper: Kukec, Pirjevec 1, Kolenc, Žigante, Uljančič, Vuk-Potier 2, Brlek 2, Furlan 6, Erjavec 6, Pečar, Vulić 8, Grujčić 3, Dušić 3(2), Mirković, Žibret

Trener: Matej Kleva

Izključitve: /

7-metrovke: 2(2)

RK Kronos: Malkovič, Stojkovič 2(1), Pogorelec J., Pogorelec S., Povšič, Miletič 1, Zidar 3, Majcen 5(1), Grginič, Gorjanc

Trener: Nedeljko Ribič

Izključitve: /

7-metrovke: 2(3)