Uspešen vikend za mlade

Državno prvenstvo mladih

 

MLADINCI

8.krog

RK Sviš Ivančna Gorica : RD KOPER 29:29 ( 15:15)

Tekme s Svišem so vedno zelo neugodne. Sviševa rokometna šola je znana po celi Sloveniji kot zelo dobra. Tako so tudi tokrat domačini pokazali kompaktno in uigrano igro. Prav tako so mladinci Kopra pokazali zelo borbeno in vztrajno igro. Kljub slabši realizaciji so uspeli po izteku rednega dela izenačiti.

V igri koprčanov velja pohvaliti izredno borbenost in ekipno igro predvsem v obrambi. Pozna se neuigranost, ki je posledica treniranja fantov na članskih treningih.

Strelci: Jovičič E. 10, Breznikar 6, Franza 4, Tunanovič 3, Rekič 2, Nikolič 2, Busdon 1, Mijatovič 1, Capuzzo, Magdalenič, Grlj, Stavanja, Žarkovič

Naslednja tekma mladincev bo v nedeljo, 3.12.2017 proti ŠD RK Krim

***

KADETI

11.krog

Pallamano Trieste : RD Koper 35 :40 (16:17)

V vnaprej odigrani tekmi, so kadeti Kopra premagali vrstnike iz Trsta z 35:40. V prvem polčasu so domačini držali korak z gosti, še posebej zaradi razloga, da so slednji naredili veliko število napak, še posebno v napadu. Polčas se je končal z golom prednosti za Tržačane.
Kritika trenerja Koprčanov na polčasu je zalegla in kmalu so si ustvarili prednost 5 golov. Kasneje so s hitro igro prednost še povečali, a so borbeni domačini do konca tekme razliko znižali na 35:40.

Strelci: Mijatovič 6, Bangijev 2, Muminovič 6 , Tunanovič 14, Palamar, Žarkovič 1 , Grlj 9, Mohorič 1, Gratton, Osmani 1, Stavanja , Vlašič, Antončič

Koprčane čaka 2. decembra še zadnja tekma v skupini zahod, s katero morajo z zmago potrditi uvrstitev v polfinalno ligo zahod.

***

STAREJŠI DEČKI B

11.krog

Pallamano Trieste : RD Koper 28:20 ( 16:10)

Med tednom so Starejši dečki B odigrali povratno tekmo s Trstom. Zelo oslabljena ekipa Kopra (v zadnjemu mesecu sta se poškodovala dva igralca) je tekmo začela v strahu, kar se je poznalo predvsem v napadu, kjer so jim padale žoge iz rok, kar so domačini izkoristili in dosegali lahke zadetke (9:2). Po minuti odmora, ki jo je vzel naš trener, so fantje vseeno zaigrali malo boljše in se približali nasprotniku na 4 zadetke, ter polčas zaključili s šestimi zadetki zaostanka (16:10). Tudi drugi polčas ni prinesel željenega preobrata v igri, tako so domačini venomer ohranjali varno razliko. Do konca tekme so dobili priložnost za igro vsi, ki so imeli željo in voljo igrati. Poudariti je potrebno da so zaradi prej omenjenih poškodb in nekaj izostankov večinoma tekme igrali tudi mlajši igralci, ki jih je potrebno pohvaliti. Zaskrbljujoče pa je dejstvo, da nekateri starejši igralci niso pokazali želje in volje igrati in pomagati soigralcem.

Naslednja tekma bo v nedeljo, 3.12.2017, proti RK Mitol Sežana v Areni Bonifika

***

MLAJŠI DEČKI A

5.Krog

Moški rokometni klub NG : RD Koper 13:20 ( 9:14)

Ekipa mlajših dečkov A je že tretjič zaporedoma gostovala. Tokrat je odigrala tekmo v Novi gorici, kjer si je priigrali novo zmago. Večino tekme so naši fantje igrali v obrambi, saj so domačini igrali na dolge napade, kar je naše igralce umirilo. Bili smo premalo agresivni in zbrani, da bi nasprotnika prisilili v napake in neizdelane mete na naš gol. Zato je bilo manj hitrih prehodov iz obrambe v proti napad. V napadu je nekoliko šepala realizacija, vendar vodstvo ni bilo ogroženo, tako da se je tekma zaključila brez napete končnice.

Strelci: Montanič 1, Lampe, Mučič 2, Jevšinek 4, Morel 3, Dežjot 2, Geršak 1, Apollonio, Nanut, Goshev, Štrekelj, Bedene 5, Simčič 2, Kostič, Kukanja

Naslednja tekma bo v soboto , 09.12.2017 v Izoli

***

MLAJŠI DEČKI B

5.krog

Moški rokometni klub NG : RD Koper 13:12 ( 6:6)

V 5. krogu smo MDB gostovali v Novi Gorici in doživeli prvi poraz v sezoni. Tekma je bila cel čas izenačena, nobena ekipa ni vodila več kot za dva gola. Na koncu so domačini v zadnjih sekundah s strelom od daleč zasluženo slavili zmago. Gostujoči igralci so kljub veliki borbenosti in želji naredili preveč tehničnih napak. Preveč je bilo tudi zgrešenih čistih “zicerjev” kar se jim je na koncu tudi maščevalo.

Strelci: Moljk, Gregorovich, Frank 3, Šuber, Tomažič, Žigante, Legovič, Brlek 1, Fabris, Furlan 4, Erjavec, Matijaševič 1, De Faveri, Pevc, Štemberger-Klančar, Štravs 3

Naslednja tekma nas čaka v soboto 9.12. v Izoli.