Uspešen zaključek pripravljanega obdobja

Fantje so se v soboto, 25.9., udeležili memorialnega turnirja v Dobovi. S tem so tudi zaključili niz pripravljalnih tekem. Na turnirju smo že drugo leto zapored slavili. Več o samem turnirju in kaj o igri naših fantov pravi Peter Mičović, pa si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Prvo tekmo so fantje odigrali proti četrtouvrščenemu italijanskemu prvoligašu, SC Pressano.Ekipa Pressana se je v svoji prvi tekmi turnirja pomerila z domačimi, Moškim rokometnim društvom Dobova.Tekma je bila v začetku izenačena, na koncu pa so vselej slavili Dobovčani. Naši fantje so se v boj podali borbeno, Italijanom so hitro pokazali zobe in že v polčasu vodili s kar visoko razliko, 16 : 7. V drugem polčasu se je pokazala neizkušenost in utrujenost italijanskih rokometašev. Naši fantje so jih uspešno nadigravali, odlično so stisnili v obrambi. Končni rezultat tega dvoboja je bil 31 : 17.

Po suvereni zmagi nas je čakal še odločilni dvoboj turnirja. Pomerili smo se z Dobovčani. Dobovčane je vsekakor vodila želja po zmagi, kar se je v prvem polčasu tudi pokazalo. V obrambi so pristopili agresivno, naši se jim niso uspeli upreti. Že v 20.minuti prvega polčasa pa smo videli tudi prvi in edini rdeči karton na tekmi oz. na celotnem turnirju. Zaradi nepravilne obrambe ga je prejel Tilen Sokolič. Ob polčasu je bil rezultat 14 : 9 za Dobovčane.

Drugi polčas so fantje začeli odločneje. V obrambi so dobro stisnili in uspešno blokirali napade Dobovčanov. Tudi v napadu so poskušali igrati hitro in agresivno. Videli smo kar nekaj lepih akcij, tudi nekaj nepotrebnih napak, ampak na koncu smo v Dobovi vseeno slavili. Končni rezultat je bil 28 : 20. Tako je pokal memorialnega turnirja Boga Doberška ponovno pristal v naših rokah.

Fante zdaj čaka kar naporen teden. Potrebno se bo zbrati in skoncentrirati, saj nas v soboto, 1.9., čaka kvalifikacijska tekma pokala EHF, ko v Areno Bonifika prihaja desetkratni švicarski prvak Kadetten Schaffhausen.

 

Peter Mičović, trener: “Današnji turnir je bil vsekakor dobrodošel. Dobro smo odigrali tekmo proti Dobovi. Na tekmi proti Dobovi sem bil s pristopom igralcev vsekakor zadovoljen, predvsem z igro drugega polčasa. Vsekakor menim, da imamo izredno talentirano ekipo, ki lahko še ogromno napreduje. Dejstvo je, da nas zdaj čakata dve kar težki tekmi proti Kadetten Schaffhausen. Potem nas čaka kar težek razpored v 1. NLB Leasing ligi, česar se pa zelo veselim, saj fantom zelo zaupam. Danes so fantje pokazali svoj pravi karakter, mislim da imam zelo dober pogled v ekipo in tudi fantje so sprejeli moj način dela, kar se je tudi pokazalo danes v drugem polčasu tekme proti Dobovi.”