Uspešen zaključek prvega dela sezone tudi za starejše in mlajše dečke B

Minuli vikend so nove točke na svojem računu zabeležili tudi starejši in mlajši dečki B. S tema dvema tekmama pa so prvi del sezone zaključile tudi vse mlajše selekcije.

STAREJŠI DEČKI B

Zadnjo tekmo letošnjega leta so fantje odigrali v Bonifiki proti Izoli. Se pravi na sporedu je bil Obalni derbi.

Ekipa je bila že v začetku tekme odločna in takoj smo uspeli povesti z 2:0. Sicer je nasprotnik hitro izenačil, vendar nikoli niso uspeli povesti. Odnos in borbenost naših fantov je bil na pravem nivoju in v 17. minuti je Koper vodil z rezultatom 8 : 4. Sledilo je nekaj črnih minut. Izolani so nezbranost naših fantov dobro izkoristili in v 20. minuti rezultat znižali na zadetek razlike. Kljub temu so se koprski igralci ponovno zbrali in z 11 : 9 dobili prvi polčas.

V prvem delu drugega polčasa se je rezultat gibal za zadetek ali dva v korist naših fantov. Nato pa je koprska ekipa dvignila nivo igre ter z dobro obrambo in atraktivnimi potezami v napadu zviševali prednost vse do 48. minute, ko je rezultat kazal 26 : 17. V zadnjih dveh minutah je Izola dosegla 3 zaporedne gole in tako zmanjšala razliko, a je derbi v Bonifiki vseeno pripadel Kopru.

S tem rezultatom so naši fantje potrdili prvo mesto v skupini in se tako uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

RD Koper : RD Butan plin Izola 26 : 20 (11 : 9)

 

MLAJŠI DEČKI B

Zadnjo tekmo v tem letu smo odigrali v gosteh v Ajdovščini. Tekma je bila idealna za tiste, ki so do sedaj v prvenstvu manj igrali. Tako so na tej tekmi dobili priložnost in jo odlično izkoristili. Skozi celotno tekmo smo vodili in prikazali dobro igro v obrambi, ki nam je omogočala lahke gole iz hitrih protinapadov.

Sedaj nas čaka zaslužen počitek, pred nadaljevanjem sezone v januarju.

RK Ajdovščina : RD Koper 8 : 21