Uspešen zaključek prvega dela sezone

Tekmovalni vikend so uspešno zaključile naše mlajše selekcije. V soboto, 12.1., so se v Areni Bonifika proti ekipi Ajdovščine pomerili kadeti in starejši dečki A, starejši dečki B pa so se odpravili na gostovanje v Logatec. Prav vse tri ekipe so prikazale borbeno igro in zasluženo slavile. V nedeljo, 13.1., pa so se starejši dečki A odpravili na gostovanje v Logatec. 

KADETI

Na parketu Arene Bonifika sta se v zaostali tekmi srečali ekipi kadetov RD Koper in RK Ajdovščina. Pod vtisom visoke zmage v Ajdovščini so domači rokometaši nekoliko slabše vstopili v tekmo. Ob polovici polčasa so se z golom izenačenja uspeli zbrati in zaključili polčas s petimi goli razlike. Trener Vili Banz igro ni bil povsem zadovoljen. Ob polčasu je fantom povedal, da nobena zmaga ni sama po sebi umevna.  Za zmago je potreben pravi pristop,  potrebno se je truditi in si zmage želeti.

V drugem polčasu se je izboljšala igra v napadu in v obrambi tudi realizacija priložnosti je bila veliko boljša. Veseli dejstvo, da so priložnost za igro dobili vsi igralci in se tudi vsi (z izjemo vratarjev) vpisali med strelce. Vzpodbuden rezultat za nadaljevanje prvenstva.

 

RD Koper : RK Ajdovščina 38 : 22 (16 : 11)

RD Koper: Sanabor 11, Furlan 1, Pribac 1, Šau 1, Atanasov 3, Muminović 9 (1), Ujčič 1, Cergolj 1, Delfar 2, Makuc 9, Morato, Mašić

Trener: Vili Ban

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

RK Ajdovščina: Petrič 2, Birsa, Faganel 2(1), Štor 2, Štor, Kravos, Pregelj 1, Miletić 6 (1), Benk 6, Mrevlje-Mervič, Hreščak 3, Marc, Logar, Vodopivec

Trener: Marko Cencič

Izključitve: /

7-metrovke: 2(2)

STAREJŠI DEČKI A

V soboto, 12.1., smo odigrali zaostalo tekmo proti ekipi iz Ajdovščine. V tekmo smo vstopili previdno. Fantje so preizkušali akcije, ki smo jih med tednom na treningih vadili. Ajdovci so se prvih 15 minut dostojno upirali in pokazali da tudi oni pridno trenirajo. Vendar pa je bil drugi del počasa popolnoma na naši strani. Fantje so se razigrali in povezovali igro kot je bilo dogovorjeno. Priložnost so dobili prav vsi igralci in pokazali da lahko trener Željko Zirdum računa tudi na njih.

Tekmo so fantje uspešno pripeljali do konca in zasluženo premagali svoje vrstnike iz Ajdovščine.

 

RD Koper : RK Ajdovščina 31 : 17

 

V nedeljo, 13.1., smo odigrali še eno zaostalo tekmo, ki je odločala o prvaku skupine. Tekmo smo začeli zelo dobro. Ob izvrstnih obrambah mladega Lukasa Lampeta, kateri ni dovolil da bi Kronos povedel, nismo prida izkoristili in polčas smo dobili z rezultatom 9 : 10.

Drugi polčas se je začel zelo stresno in napeto. V začetku polčasa se je poškodoval tudi nosilec igre Andrej Makovec, ki tekme ni več nadaljeval. Poskuslili smo z mladim Lukom Jevšinkom,ampak igra ni stekla. Ekipa Kronosa se je oddaljila in nismo jih več uspeli uloviti. V napadu smo naredili preveč napak, veliko je bilo tudi izgubljenih žog. Tudi sama obramba ni delovala tako kot bi morala, nasprotniku smo dopustili do lahkih zadetkov.

Kljub porazu smo zasedli odlično 2.mesto v skupini in se uvrstili v nadaljno tekmovanje.

Čestitke fantom za borbeno igro in vso srečo naprej v tekmovanju.

 

RK Kronos: RD Koper 26 : 18 (9 : 10)

RK Kronos: Vukovič, Ribič 6(3), Vidmar, Lipovec 1, Kovačevič 5, Stegel 2, Marušič, Simonšek, Hrovatin 3, Boben, Kitić 9, Ristić

Trener: Nedeljko Ribič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Frank, Makovec 2(1), Nadarevič 8(2), Dogandijev, Moljk, Logar, Franič, Černe 5, Trajkovski 3, Jevšinek, Lampe, Apollonio, Bedene, Britošek, Montanič, Koradin

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 3(5)

STAREJŠI DEČKI B

Ekipa starejših dečkov B je v soboto, 12.1.2019, odigrala zaostalo tekmo v skupini zahod. Gostovala je v Logatcu, pri ekipi Kronosa, ki je do sedaj zbrala največ prvenstvenih točk.                                               Tekma je bila rezultatsko izenačena, dinamična in borbena. Bolje  so začeli naši fanje z dobro igro v obrambi in razpoloženim Lukasom Lampetomna golu. Večji del prvega polčasa so vodili, vendar največ za tri zadetke, do rezultata 8:11, ko so v napadu naredili nekaj tehničnih napak, zaradi katerih je nasprotnik dosegel lahke zadetke, izenačil, nato pa povedel. Trener Leon Benuličje v tem času izkoristil dva krat po dve minuti odmora. Ob polčasu je bil rezultat 16 : 14 za domačo ekipo.

Drugi polčas so ponovno začeli bolje naši fantje in domačine ujeli na izenačenje, 18 : 18 in nato povedli. Zbranost v ekipi in želja po dobri igri se je nadaljevala tudi ob menjavah, ko so na igrišču zaigrali vsi naši fantje. S kombinatorni igro so znali poiskati pot do nasprotnikovega gola, čeprav pogosto tudi z igralcem manj. Zaradi treh izključitev sta morala igrišče zapustiti nasprotni igralec in kasneje naš danes razpoloženi in borben Dežjot Tilen. V zaključku tekme smo bili na igrišču le s štirimi igralci, vendar so fantje taktično dobro izpeljali zadnji napad, ter ob zvoku sirene je Nik Montaničzadel eno od svojih mnogih stativ na teji tekmi. Ekipo velja pohvaliti za borben pristop v obrambi. Strelsko sta bila tokrat najbolj učinkovita Luka Jevšinekin Bastian Bedene.S streli z razdalje je dva krat lepo zadel Jaša Britošek.Hitrost in prodori Montaniča, ter njegovo sodelovanje s krožnimi napadalci, so luknjali domačo obrambo. Veseli smo po daljši odsotnosti vrnitve Maja Morela, ki je zaigral v delu igre in dosegel tri zadetke.

Ekipa RD Kopra  je po končanem razigravanju v skupini ZAHOD zbrala enako točk, kot prvo uvrščena ekipa Kronos Logatec, vendar je zaradi slabše gol razlike v skupni razvrstitvi druga.

 

RK Kronos : RD Koper 23 : 24 (16 : 14)

RK Kronos: Vukovič, Pogorelec, Šebalj, Vidmar 4(2), Lipovac 5, Simonišek, Tekavčič 2, Živaić 1, Orač-Istenič, Boben 2, Kitić 7(1), Ristić 2

Trener: Nedeljko Ribič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

RD Koper: Britošek 2, Montanič 2, Lampe, Mučić 1, Jevšinek 7(1), Morel 3, Dežjot 2, Geršak, Apollonio, Goshev 1, Štrekelj, Bedeme 5, Simčič 1, Kostić, Kukanja

Trener: Leon Benulič

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 1(1)