Uspešno zaključen vikend naših mlajših selekcij

Minuli vikend so se odlično izkazale vse naše mlajše selekcije. Ekipe kadetov, starejših dečkov A in B so se odpravile na gostovanje v Novo Gorico, kjer so brez težav ugnali nasprotnika. Ekipa mlajših dečkov A se je v domači dvorani pomerila s sosedi iz Trsta. Tudi oni niso imeli večjih težav. Ekipa mlajših dečkov B pa je prav tako v domači dvorani ugnala ekipo iz Sežane. Tekma mladincev pa je bila prestavljena. V sredo, 21.11., se bodo v domači dvorani pomerili z RD Grosist LL Slovan.

KADETI

V nedeljo 18. novembra so kadeti gostovali pri ekipi MRK Nova Gorica. Že uvodne minute tekme so pokazale, da se je ekipa NG pod vtisom poraza v Kopru dobro pripravila na gostujočo ekipo. Igra je spominjala na srdit boj za vsako žogo. V prvem polčasu je bil rezultat izenačen kar devet krat. Sodnika sta s spornimi odločitvami dopuščala igro na meji prekrška ali bolje rečeno na meji športne igre. Posledice so bile boleče, Sanabor je dobil več udarcev v obraz, tekmo je zaključil s poškodovanim kolenom in utrpel nepotreben udarec v hrbet, zaradi česar je predčasno zaključil tekmo. Na naslednji tekmi je vprašljiv tudi nastop Atanasova, ki je kljub hujši poškodbi zaradi udarca v koleno stisnil zobe in zdržal do konca tekme. Igranje obeh ključnih igralcev na obalnem derbiju sta pod velikim vprašanjem. O pristopu nasprotnikov priča tudi 12 min izključitev domačih igralcev. Naši kadeti so po navodilih trenerja igrali svojo igro in se niso odzivali na provokativne prekrške in na trenutke nešportno igro, kar pa ne pomeni da se na grobo igro ni odzval izkušeni trener Vili Ban, ki je zaradi protestov prejel rumeni karton in kazen izključitve dveh minut.

Ob odmoru je bil dogovor igralcev enoten, sposobni smo premagati nasprotnika ne glede na kriterije sojenja in igro nasprotnika. Z veliko željo po zmagi se je ekipa RD Koper le zbrala in s šestimi goli razlike zasluženo premagala tekmece.

Moški rokometni klub NG: RD Koper   36 : 42 (22:24)

Moški rokometni klub NG:Kotar Nace 10 (1), Špacapan Ijan 10 (1), Širca Jan 2, Čadež Martin 2, Jelen Nej, Komel Jaka 5, Škrlj Januš, Murenc Tai 1 (1), Molar Teo 2, Vuga Valentin 1, Šuligoj Rene, Stančič Luka 3, Tomažič Rok; vratarja Kozem Blaž in Pantič Luka.

Trener: Krivec Tomaž

Izključitve: 12 min

7 m: 3 (4)

RD Koper:Sanabor Klej 9 (2), Furlan Tian 6, Pribac Nik 1, Atanasov Kristijan 8, Muminović Sandi 10 (1), Ojo Mark 1, Delfar Teo 1, Makuc Andraž 6 (2), Ujčič Žiga, Cergolj Domen; vratar Morato Jakob.

Trener: Ban Viljem

Izključitve: 6 min

7 m: 5 (7)

STAREJŠI DEČKI A

V nedeljo so SDA odigrali povratno tekmo  z Novo Gorico. V mestu vrtnic se ni začelo po naših željah. Domacčni so nas presenetili in povedli ter do 12.minute naredili razliko 4 zadetkov, 8:4. Na kar je trener Željko Zirdum vzel minuto odmora in fantom dal napotke kako popraviti igro ter uloviti nasprotnika. Fantje so napotke zelo dobro poslušali in naredili preobrat ter v 18.minuti že izenačili. V 22. minuti pa je fantom uspelo tudi prvič na tekmi povesti za pet zadetkov, 12 : 17.  Polčas se je končal z rezultatom 13:18 v korist Kopra.

V drugem polčasu je fantom ponovno nekoliko padla koncentracija, vendar pa so hitro rešili to krizo ter s fantastično igro in izjemnimi obrambami obeh vratarjev, Lampetain Franka, v 36.minuti prišli do prednosti 7 zadetkov. Takrat so v igro vstopili vsi fantje iz klopi ter dobili priložnost za dokazovanje. V nadaljevanju so fantje malce popustili in domačini so se uspeli približali na 3 zadetke razlike . V igro so ponovno vstopili nosilci igre in tekmo pripeljali do konca. Pohvaliti je treba celotno ekipo, saj je dokazala da se vse da, če se hoče. Pohvale vredno pa je tudi dejstvo, da so fantje iz zaostanka 5 zadetkov prišli na prednost 7 in na koncu tekmo tudi zmagali.

Ponovno je potrebno pohvaliti organizatorjaMakovca,ki je pridno igral za svoje soigralce ter jim delal prilike iz katerih so zadevali. Najboljši strele je bilNadarevic, zadel je 10-krat. Sledili so mu Samo Černes 7 zadetki, Matti Logarin makovec s 6 zadetki. Naslednja tekam nas čaka že v četrtek, ko gostujemo v Hrpeljah.

MRK Nova Gorica : RD Koper 27 : 30 (13 : 18)

MRK Nova Gorica: Trampuž 6(1), Usicco, Belingar, Škrlj 10, Hvala 2, Leban 1, Čadež 4, Lojk 3, Prohan, Mokorel 1

Trener: Andrej Pajntar

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 1(1)

RD Koper: Frank, Makovec 6, Nadarevič 10(1), Dogandijev, Moljk 1, Logar 6, Tišler, Stojanovič, Franič, Černe 7, Trajkovski, Koradin, Lampe, Bedene, Simčič

Trener: Željko Zirdum

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 1(2)

STAREJŠI DEČKI B

Naši fanje so tekmo odlično začeli. V napadu so zaigrali hitro in stisnili v sami obrambi ter tako prišli do vodstva 8 zadetkov, 13:5. V vratih je bil ponovno odlično razpoložen Lukas Lampe, v strelu z razdalje pa se je odlično izkazal Jaša Britošek. Nik Montaničpa je poskrbel za prodore in asistence krožnim napadalcem, kjer je dobro realiziral Matija Apollonio. Domači igralci so pred koncem prvega polčasa prednost uspeli zmanjšati na 6 zadetkov,  9:15.

Igra v drugem polčasu ni bila tako raznolika in dinamična, tudi  v obrambi so se pojavile vrzeli, katere smo v prvem polčasu uspešno zapirali. Tako so se domačini uspeli približati na štiri zadetke. Minuta odmora je koristila našim igralcem in prednost je ponovno narasla na šest zadetkov. Čakamo še nekatere posameznike, da prikažejo take igre kot na treningih, kar bo ekipi prineslo še večjo igralsko širino.

MRK Nova gorica : RD Koper 18 : 24(9:15)

MRK Nova Gorica: Drašček-Pahor, Komel 5, Usicco 2, Lozar 7, Peterlin-Gorjan, Leban 2, Prohan 1, Saksida 1, Ferjančič

Trener: Andrej Pajntar

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 0(1)

RD Koper: Britošek 3, Montanič 5, Lampe, Novak, Mučić 3(1), Jevšinek 2(1), Dežjot, Geršak, Apollonio 7(2), Nanut, Goshev, Štrekelj, Bedene 3, Simčič 1, Kukanja

Trener: Leon Benulič

7-metrovke: 4(6)

 

MLAJŠI DEČKI A

V četrtem krogu državnega prvenstva sta nasproti si stali ekipi RD Koper in Pallamano Trieste. V prvem delu je bila tekma nekoliko izenačena, predvsem ker so naši fantje naredili kar nekaj tehničnih napak. Kljub napakam so fantje povedli in poviševali prednost vse do konca prvega dela tekme. Rezultatska razlika v prvem polčasu je bila posledica predvsem zaradi boljših individualnih sposobnosti posameznikov domače ekipe. V drugem delu so se naši fantje nekoliko zbrali in odigrali nekoliko bolje ter tako prišli do četrte zmage zapored.

RD Koper : Pallamano Trieste 30 : 19 (14 : 8)

RD Koper: Moljk, Gregorovich 1, Frank 5(1), Franičevič 2, Čadež 1, Tomažič 3, Hajdinjak 1, Kocjančič 1, Ganz 5, Piantoni, Matijašević 2, De Faveri 2, Pevc, Štemberger-Klančar, Štravs, Stojanovič

Trener: Matej Kleva

Izključitve: /

7-metrovke: 1(1)

Pallamano Trieste: Giorgi, Scoria 1, Elmazi, Trost 6, Petrovic, Oblascia 5(3), Tuso, Favento 6, Lo Duca, Cardi, Pison 1

Trener: Konrad Božeglav

Izključitve: /

7-metrovke: 3(3)

 

MLAJŠI DEČKI B

Tudi po 4. krogu mlajši dečki B še naprej ostajajo neporaženi. V tekmi proti vrstnikom iz Sežane, so skozi celotno tekmo prevladovali na igrišču in na koncu zanesljivo slavili. Tekma je bila lepa priložnost za tiste igralce, ki ponavadi igrajo manj. Prav vsi so tako dobili priložnost za dokazovanje in jo lepo izkoristli. V naslednjem krogu se odpravljamo na gostovanje v Logatec.

RD Koper: RK Mitol Sežana 41:10(22:4)

RD Koper: Kukec, Pirjevec, Žigante, Uljančič 1, Vuk-Potier 3, Pečar, Brlek 3, Furlan 9, Erjavec 9, Ibričić 1, Kolenc 2, Vulić 3, Grujčić 4, Kloosterwaard 3, Legovič 3

Trener: Lenart Cencič

Izključitve: /

7-metrovke: 3(4)

RK Mitol Sežana: Vovk, Grahor 1, Prodanović, Šemberger 7(1), Uršič, Krbavčić 1, Jablanscek, Ozbič, Kovač, Praprotnik, Kosič 1, Čuk

Trener: Matjaž Pirc

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(1)