Uspešno zaključena sezona za mlado koprsko falango

Danes smo si v Areni Bonifika ogledali zadnjo tekmo sezone med dirketnima konkurentoma – Koprom 2013 in Ribnico. Kljub temu, da je bila tekma bolj kot ne revialnega pomena, saj ni odločala o ničemer, smo skozi 60 minut igre gledali lep, na trenutke zelo atraktiven rokomet na obeh straneh.

Pa začnimo na začetku… Pred začetkom srečanja sta Aljoša Bertok (predsednik RD Koper  2013) in Lara Skeja (vodja navijaške skupine 12. Kopra) podelila spominski sliki ter darili Roku Gašperšiču, ki zapušča domači klub in se v naslednji sezoni seli na Kozino ter Janu Goreli, ki si bo v naslednji sezoni služil kruh v Franciji. Sam začetek tekme je bil izredno gledljiv, po uvodnem zadetku gostov so domači prevzeli pobudo ter vse do 17. minute vodili. Kljub vsemu smo pri domačih fantih pogrešali tisti žar in športni naboj, ki je bil viden na pomembnih tekmah skozi celo sezono, danes pa ga nekako ni bilo. Izenačenje pri 10:10 je dalo gostom nekaj elana, slednji so nato povedli ter zardžali vodstvo v svojih rokah vse do konca prvega polčasa. Na odmor se je odšlo pri rezultatu 15:16.

Drugi polčas ni prinesel pričakovanega preobrata v igri, saj so gostje skozi celoten polčas zadržali prednost v svojih rokah in rutinirano odigrali vse do konca.

Domači igralci tako zaključujejo sezono na odličnem četrtem mestu v državnem prvenstvu, uvrščeni za rokometnima velikanoma Celjem in Velenjem ter Ribnico, ki ima za sabo vrhunsko sezono. Pred fanti je tako še nekaj treningov nato pa prihajajo zaslužene počitnice, kjer bo potrebno spočiti glavo in duha ter se pripraviti na nove izzive, ki jih čakajo v naslednji sezoni. Težko delo čaka tudi vodstvo društva, ki bo moralo zagotoviti zamenjave za kadrovski deficit, ki je nastal z  odhodom Gašperšiča in Gorele ter zastaviti cilje za delo v prihajajoči sezoni, ki je pred nami.

Seveda ne smemo pozabiti in se posebej zahvaliti vsem našim pokroviteljem, ki nam pomagajo pri uresničevanju zastavljenih ciljev ter seveda naši zvesti publiki, ki nas spremlja na domačih tekmah. Tu gre posebna zahvala še naši navijaški skupini 12. Kopra, ki nas zvesto spremljajo tako doma kot na gostovanjih.

Za konec pa – FORZA KOPEEEEER!!!!!