Zmaga za naše v prvi tekmi končnice! Krka klonila

Arena Bonifika je danes gostila prvo tekmo končnice 1. NLB lige, na kateri sta se pomerili ekipi Kopra 2013 ter Krke iz Novega Mesta. 900 gledalcev si je ogledalo zelo gledljivo in borbeno tekmo, kjer so domači skozi celotno srečanje vodili. Koprčani so tokrat začeli na polno že od začetka, obramba je delovala brez napak in Novomeščani niso uspeli razviti svoje igre. Domači so tako na dokaj lahek način prišli do vodstva 5:1 in trener gostov Mirko Skoko je bil prisiljen izkoristiti prvi timeout že v 8. minuti srečanja. Kljub minuti odmora je domača obramba predstavljala praktično nerešljivo uganko za goste, ki so s streli iz zunanjih položajev razbranili danes odlično razpoloženega Blaža Vončino (skupno 11 obramb). Po 10. minutah igre smo videli nekaj neusiljenih napak domačih igralcev, ki so tako dovolili gostom, da so ujeli priključek in se tako približali na vsega 2 zadetka zaostanka (8:6, 9:7). V 15. minuti srečanja je po dosojeni 7-metrovki za goste domači trener Jovičić iz vrat potegnil Vončino in v igro poslal mladinca Mattea Capuzza, ki je suvereno ubranil strel Irmanu. V nadaljevanju polčasa smo gledali igro gol za gol, kjer Koprčani niso uspeli pobegniti. V 24. minuti je domača klop zahtevala minuto odmora in Jovičić je tako pripravil taktiko za zaključek polčasa. Po samo 3 minutah igre so domači dosegli 2 zaporedna zadetka in se uspeli odlepiti na +4 pri rezultatu 12:8, kar je bil tudi končni izid prvega polčasa. V samem zaključku polčasa (29. minuta) je Capuzzo ubranil še 1 strel iz 7. metrov – tokrat Jurečiču. Nekaj sekund pred zaključkom igralnega časa je na drugi strani strel iz 7 metrov zastreljal tudi Žiga Smolnik, eden najboljših igralcev na terenu danes.

Prvi napad v 2. polčasu je pripadel domači ekipi, ki je nadaljevala z igro v slogu prvega polčasa. Siloviti napadi Kopra in delni izid 3:0 so gostujočega trenerja Skoka prisilili v to, da je zahteval timeout po samo 4. minutah igre v drugem polčasu (15:8). Krka je zapretila z 2 zaporednima zadetkoma Leona Raša (skupno 4 zadetki).  Odgovor Kopra ni izostal, razigrani Vlah je zadeval od zunaj, ravno tako so v napadu blesteli Smolnik, Rapotec in Sokolič, podprti z odličnimi obrambami Vončine in domači so tako v 41. minuti vodili že z lepo prednostjo 8 zadetkov (20:12). V 47. minuti sta sodnika dosodila 7-metrovko za goste in kot posledico 3. izključitve pokazala rdeči karton Ninu Grzentiču, ki je danes tudi odlično odigral. In tudi v tretje se je v vratih izkazal Matteo Capuzzo, ki je ubranil strel Rašu. V zaključku srečanja je odlično odigral mladi Nejc Planinc, ki je realiziral 2 strela iz 7 metrov in dosegel še 2 zadetka iz igre. Novomeščani so v zadnjih minutah zaigrali celo s 7 igralci na igrišču, vendar neuspešno. Do konca srečanja tako nismo videli nobenega večjega presenečenja in 1. zmaga v končnici ter pomembni 2 točki ostajata v Kopru.

Koper odhaja na vroče gostovanje na Gorenjsko 25. marca, kjer se bo v 2. krogu končnice pomeril z ekipo Urbanscape Loka.